avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza zilele de CO?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza zilele de CO?

Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la zilele de lucru in care el a fost la servici? Va intreb pt ca avem un salariat angajat de 8 luni la noi, dar care in ultimele 2 luni a lipsit nemotivat. La inceputul lui noiembrie i s-a desfacut CIM disciplinar pt absentele nemotivate, iar acum urmeaza sa-i platim zilele de CO la care are dreptul, si sincera sa fiu, nu stiu la cate are dreptul
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 08:57, 8 Decembrie 2011
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat (art.145). In perioada cat a absentat nemotivat sau a fost in CFP nu beneficiaza de zile concediu de odihna. Perioada concediilor medicale se ia in calculul concediului de odihna.
Zilele de CO se platesc la perioada cind a fost la serviciu,mai ales ca a lipsit nemotivat..
"ART. 145 – Durata concediului de odihna anual
(fostul art. 140 anterior republicarii din 2011)

(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

(2) (modificat prin Legea 40/2011) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic."

[ link extern ]
Ii veti acorda drepturile pe 6 luni (8 luni de CIM - 2 luni absente nemotivate). Practic veti compensa la incetarea CIM contravaloarea a jumatate din nr. de zile de concediu functie de vechimea in munca, sa cum aveti stabilita durata acestora prin CCm al unitatii.
Va multumesc mult pt raspunsuri
Tot legat de modul de calcul a zilelor de CO,...daca un angajat a lucrat la noi 2 luni jumate, cand ii calculez zilele de CO ma raportez la 2 luni jumate sau iau prin rotunjire si ma raportez la 3 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de odihna monica_pop62 monica_pop62 Am o mica disputa referitoare la numarul de zile de CO la care are dreptul un salariat care s-a angajat in 20 martie 2011: - cfm CIM are dreptul la 21 de ... (vezi toată discuția)
Buna!este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ... I Ella I Ella Buna!Este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ia o zi de concediu??? (vezi toată discuția)
Concediu pentru salariati cu timp de munca partial kyoko kyoko Buna ziua! Un salariat cu timp de munca partial( jumatate de norma) la cate zile de concediu are dreptul? Va multumesc! (vezi toată discuția)