avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Casa de expeditie, marfa a fost furata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Casa de expeditie, marfa a fost furata

Buna ziua tuturor, vreau sa fiu cat mai scurt in a imi explica problema.
Am o casa de expeditie SRL in Bulgaria, am dat o comanda de transport unei firme din Sibiu (firma A), firma A a dat marfa la un transportator din Oradea (firma B), firma B a mers la locul de incarcare in Ungaria, a primit CMR-ul unde scria locul de incarcare si locul de descarcare Germania. Dupa ce transportatorul a incarcat frima A a sunat transportatou sa descarce cat de repede posibil in Budapesta la o anumita adresa, desi transportatoul nu avea voie sa incarce si sa descarce in aceiasi tara(cabotaj) a facut-o. Categoric marfa a disparul firma A nu mai raspunde la tel, gata a disparul. Marfa este in valoare de 20-30 mii euro, asigurarea clientului meu isi vrea banii inapoi, avand in vedere ca, clentul lui nu are nici o vina, asigurarea mea nu acopera furtul. clientul este firma Germana, ca sa isi recupereze banii inapoi trebuie sa ma dea in judecata, eu ar trebuii sa dau in judecata firma care defapt a furat marfa, dar acea firma nu mai exista, transportatorul are o mare vina, pt ca a facut cabotaj si nu a descarcat la adresa scrisa pe CMR. Eu sunt cetatean german. Intrebarile sunt urmatoarele:
1) Asiguratorul clientului meu poate sa ma dea in judecata si sa incerce sa-si recupereze banii din banii mei privati?
2) Pot sa-l dau in judecata pe transportator, desi intre firma mea si firma lui nu este nici un contract de transport?
3)Avand si alta firma in Germania, poate sa o afecteze aceasta problema?
In mare, ce ar trebuii sa fac, fima din BG este nou infiintata, nu am inca profit, bani.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc foarte mult.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: astronsrl , utilizator 22:03, 16 Iulie 2014
In mod evident trebuie sa te indrepti spre firma A, unde ai dat comanda, ce a facut firma a cu comanda cade in sarcina ei. Tu ai dat comanda firmei A iar de acolo s-a rupt filmul! Iar clientul care nu si-a primit marfa intradevar poate sa te dea in judecata.
1. Clientul d-voastra/Asiguratorul va putea da in judecata firma/casa de expeditie, nu pe d-voastra personal.
1.1 Daca insa casa de expeditie a declarat ca marfa este complet asigurata (polita de asigurare acopera valoarea marfii) si lucru nu corespunde adevarului, atunci se poate indrepta si impotriva persoanei care a facut declaratii false.
1.2 Daca clientul a fost informat ca asigurarea nu acopera valoarea marfii atunci nu se poate indrepta decat impotriva firmei/casei de expeditie.

2. D-voastra va indreptati actiunea impotriva firmei din Sibiu (A)

3. Alte firme nu sunt afectate de nimic, daca nu au fost implicate.
Am patit si noi acelasi lucru mai sus descris.Insa nu putem recupera banii,deoarece firma care a subcontractat pe altcineva,nu mai raspunde la telefon,numarul fiind inchis,si s-a folosit de numele altei firme,de numele administratorului,stampila falsa, etc..deci practic nu ai de la cine sa recuperezi nimic,pentru ca firma care a furat nici nu mai activeaza,si "hotii" se folosesc de numele altor persoane si numele altor firme,astfel incat nu ii mai poti gasi niciodata.Doar sa inveti din greseli,si sa fi mai atent la cine predai marfa.
Practic singurul care poate ar putea fi tras la raspundere este firma care a fost subcontractata de hoti,si care nu avea voie sa descarce decat in locul descris de noi in CMR,dar si el poate scapa deoarece el era contractat de catre "hoti".
Acuma, doar un avocat poate spune daca putem sau nu sa recuperam banii de la cineva.
Poate imi scrieti unde a fost dusa marfa in Ungaria,deoarece si marfa noastra tot in Ungaria a fost descarcata pana a disparut.Eu mai fac investigatii proprii:):)
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
sunyigabi, utilizator
A-ti rezolvat ceva? Am si eu ceva asemanator si m-ar ajuta foarte mult sa-mi povestiti cum s-a rezolvat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)