avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Lipsa marfa la un transport
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Lipsa marfa la un transport

Va rog am nevoie de ajutor.
Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 europalet cu 350 kg si un nr de referinta. Soferul a preluat marfa ( un europalet sigilat cu carton, folie si banda adeziva cu sigla depozitului, avem si poze facute la palet) de la un depozit din Germania dupa referinta respectiva si a primit o factura de marfa dupa care a intocmit documentul CMR. Cei de acolo nu au vrut sa-i faca CMR si l-a scris soferul dupa acea factura si i-a rugat sa-i puna stampila.
La descarcare in Bucuresti, s-a facut receptia si s-a desfacut paletul unde s-a observat lipsa a 4 saci de cate 25 kg de condimente. S-a intocmit un proces verbal pt lipsa acestor saci si s-a specificat de Dna care a primit marfa ca paletul a fost sigilat cu carton, folie si banda adeziva cu sigla depozitului din Germania. Deci soferul nu avea cum sa desigileze la incarcare sa verifice marfa si nici nu avea cum sa-si dea seara ca sunt mai putin cu 100 kg...ca nu are cum sa cantareasca el. Si nici nu se vedea nimic prin palet pt ca avea carton si folie.
Acum acest client care este intermediar a trimis o instiintare catre firma noastra in care imi spune ca noi trebuie sa platim marfa lipsa si ca o sa faca o compensare pt facturile care sunt deja scadente, iar pt diferenta o sa ne dea in judecata daca nu platim, insa noi nu suntem de acord cu acest lucru pt ca celelalte transporturi nu au legatura cu acest incident. Si am cerut acestui intermediat dreptul de a lua legatura noi direct cu clientul final si nu a fost de acord sub nici o forma. Le-am cerut sa vorbeasca in Germania sa ne dea filmarile de la camerele de supraveghere pt a se vedea ca asa s-a incarcat paletul si ca nu a umblat nimeni la el. Dar nu vor.....mai ales ca marfa este de origine China...cei de la vama sau de la depozitul din Germania trebuia sa verifice marfa.
Si inca o precizare, soferul pt acest transport a fost chiar patronul firmei, sotul meu, pt ca soferul a fost in concediu, deci nu poate fi nici un dubiu si mai ales ca paletul a fost intact....banda aceea odata desfacuta nu se mai poate lipi...
As vrea sa stiu cum as putea sa solutionam aceasta problema.

Multumesc mult pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: popa diana , utilizator 18:14, 21 August 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Taxa pe ambalaje deseuri din legea 249/2015 ageri ageri Firma in care imi desfasor activitatea este producatoare de ambalaje din plastic (saci, pungi, folii, etc.). Livrez unei curatatorii de imbracaminte saci, ce ... (vezi toată discuția)
Paguba creata de angajat, angajatorului. cine plateste? andrey84 andrey84 Buna ziua! Am pe cineva care lucreaza la o firma de curierat rapid. Ei nu au persoane care sa descarce marfa din depozit si sa o incarce in masinile de ... (vezi toată discuția)