avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie

Buna ziua,


Intrebare: Pentru o casa batraneasca din 1910 nelocuibila, neracordata la energie electrica este obligatoriu sa facem PAD?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:13, 14 Iulie 2011
Da ,legea se aplica!!!
De retinut!
Constructiile din caramida/beton - 20 euro
Constructiile din paianta.....10 euro
O zi buna!
Daca este luat in evidenta acel imobil de Primarie...trebuie sa incheiati acest tip de asigurare.
nu am incheiat polita obligatorie PAD, insa am o asigurare impusa de banca care mi-a acordat creditul necesar cumpararii apartamentului, asigurare care acopera cele trei riscuri obligatorii si care este incheiata la o societate de asigurare care nu este in lista asiguratorilor autorizati. intrebare: mai am nevoie de PAD? imi puteti indica, intr-un mod cat mai precis, o reglementare care lamureste un asemenea caz? multumesc
@adrian_p Dupa cum se poate constata lecturand sumedenia de discutii legate de acest subiect, ultimul Ordin CSA prevede ca orice polita facultativa de asigurare a lociuntei care acopera cel putin riscurile si valorile prevazute de PAD, este considerata indeplinire a obligatiei de asigurare prin PAD.
Iata modificarea prevazuta prin Legea nr.248/2010:
5. La articolul 3, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
"(8) Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie."
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie case leos leos In conditiile in care am un imprumut ipotecar si am o asigurare a apartamentului, este necesara(legala) si asigurarea obligatorie conform noii legi - cea de ... (vezi toată discuția)