avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea pentru locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea pentru locuinte

nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc amanunte, doar ca minimul este 20 de euro (apartament de bloc) si data limita este 15.07.2011, altii spun 31.07.2011.poate aveti amabilitatea sa ma lamuriti. va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:09, 24 Iunie 2011
Asigurarea obligatorie a locuintei e obligatorie.
Asigurarea obligatorie a locuintei, pentru constructie din caramida, beton, deci bloc sau casa, e fix 20 euroi. Acopera riscurile de tip calamitate naturala: inundatii, alunecari de teren si cutremure.
Sunt 13 firme de asigurari care formeaza PAID adica pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale.
Firmele de asigurari va mai ofera si asigurari facultative pentru locuinte care pe langa cele 3 riscuri de mai sus, mai acopera in plus si altele, cum ar fi inundatia provenita de la spargerea tevii de apa de la vecinul de sus din bloc. De aceea v-a spus ca asigurarea ar costa minim 20 euroi. Dumneavostra, pentru acele asigurari facultative puteti opta pentru suma asigurata mai mult de 20 000euroi.
Asigurarea obligatorie de locuinte (PAD) este in vigoare inca de anul trecut daramenzile incep de la 15 iulie 2011 si daca aveti incheiata o asigurare facultativa care sa cuprinda si cele trei riscuri catastrofice nu mai sunteti obligat sa mai incheiati polita PAD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)