avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Unde se reclama Agentia pentru restituirea ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Unde se reclama Agentia pentru restituirea proprietatii?

As vrea sa aflu unde in forurile uniunuii europene se reclama lipsa de activitate si reaua vointa a Agentiei pentru Restituirea Proprietatii.
Care sunt drepturile unui om batran si bolnav in situatia in care in tara nu se rezolva nimic?
Of, of, of.

Mersi de raspuns,

Dana
Cel mai recent răspuns: anamarian , utilizator 03:14, 6 Septembrie 2008
În conformitate cu art.34 din Convenţie Europeana a Drepturilor Omului, „Curtea poate fi sesizată printr-o cerere de către orice persoană fizică, orice organizaţie neguvernamentală sau de orice grup de particulari care se pretinde victimă a unei încălcări de către una dintre înaltele părţi contractante a drepturilor recunoscute în Convenţie sau în 12 Protocoalele sale.
In acest caz, trebuie sa detineti o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care sa se incalce un drept recunoscut de Conventie.

De asemenea, orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.
Multumesc frumos pentru ajutor.
Dana Marin a scris:

As vrea sa aflu unde in forurile uniunuii europene se reclama lipsa de activitate si reaua vointa a Agentiei pentru Restituirea Proprietatii.
Care sunt drepturile unui om batran si bolnav in situatia in care in tara nu se rezolva nimic?
Of, of, of.

Mersi de raspuns,

Dana
Pana la Uniunea Europeana, este Guvernul Romaniei in subordinea carea este acea Agentie Nationala pentru Restituirea Proprietatilor! Se pare ca nu ati respectat acea procedura prevazuta in Legea nr.10/2001, republicata si v-atin gandit sa va plangeti la CEDO!
Se numeste Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP)[ link extern ]
asta e legislatia dupa care functioneaza
poti cere o audienta la d-ra Ingrid Zaarour presedintele ,apoi cum zice tudorioan la guvern

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo ii geo-vem geo-vem Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)
Curtea europeana a drepturilor omului carmen marian carmen marian Buna. As dori sa rog oameni care cunosc cum functioneaza Curtea Europeana a Drepturilor Omului din Stasbourg Franta. Am o sentinta data in Romania ... (vezi toată discuția)