avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cedo II
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cedo II

Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ce-l de al- 2-lea irevocabil ,asa ca ca ma-m adresat CEDO pe capatul de cerere irevocabil,X-( am primit adresa ca mi-a respinso ca inadmisibil,in genul "cererea dumneavoastra a fost analizata de la data x pina la data y si judecatorul unic ...pentru faptul ca nu au fost indeplinite conditiile de admisibilitate art.34 si 35 din Conventie"..,probabil zic eu,am introduso prematur.
Acum intreb si eu ma pot adresa pe capatul de cerere ce se afla in recurs din nou,in cazul in care se va pierde la instanta de control?
Si cum pot afla pt. ce mi-a fost respinsa?
X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
geo-vem, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:44, 13 Decembrie 2014
CEDO poate fi sesizata doar daca exista incalcari ale drepturilor fundamentale prevazute in Conventie.

Puteti alege dintre motivele de inadmisibilitate prevazute in cele doua articole:

ARTICOLUL 34
Cereri individuale
Curtea poate fi sesizată, printr-o cerere, de orice persoană fizică, organizaţie neguvernamentală sau grup de particulari care se pretind victime ale unei încălcări de către una dintre Înaltele Părţi Contractante a drepturilor recunoscute în Convenţie sau în Protocoalele sale. Înaltă Parte Contractantă se angajează să nu împiedice prin nicio măsură exerciţiul
eficace al acestui drept.
ARTICOLUL 35
Condiţiile de admisibilitate
1. Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum se înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de 6 luni
începând cu data deciziei interne definitive.
2. Curtea nu reţine nicio cerere individuală introdusă în virtutea articolului 34, în cazul în care:
a. ea este anonimă ; sau
b. ea este în mod esenţial aceeaşi cu o cerere examinată anterior de către Curte sau deja supusă unei alte instanţe internaţionale de anchetă sau de reglementare şi dacă nu conţine fapte noi.
3. Curtea declară inadmisibilă orice cerere individuală introdusă în virtutea articolului 34, atunci când ea consideră că:
a. ea este incompatibilă cu dispoziţiile Convenţiei sau ale Protocoalelor sale, în mod vădit nefondată sau abuzivă; sau
b. reclamantul nu a suferit niciun prejudiciu important, cu excepţia cazului în care respectarea drepturilor
c. din orice alt motiv constatat de Curte, continuarea examinării cererii nu se mai justifică.
Totuşi, Curtea continuă examinarea cererii dacă respectarea drepturilor omului garantate prin Convenţie şi prin Protocoalele sale o impune.
2. Curtea poate hotărî reînscrierea pe rol a unei cereri atunci când ea consideră că împrejurările o justifică.
Va multumesc ,vroiam ceva mai in esent si pe intelesul justitiabilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
geo-vem, utilizator
Nu stim de ce vi s-a respins cererea, in orice caz ce puteati in mod rezonabil cere era ca CEDO sa judece incalcarea unui drept al omului (definit de Conventie) de catre Romania (sau alt stat european). CEDO nu e instanta supranationala de recurs, ci judeca exclusiv astfel de incalcari. Deci daca nu ati motivat corect plangerea (si anume drept al omului incalcat de Romania), a fost respinsa. Mesajul de respingere este unul standard si nu intra in detalii.
Stimat forumist,

De aflat, mă tem că nu o să aflați motivul precis al inadmisibilității, deoarece aceasta este politica Instanței din Strasbourg și nu se mai poate face nimic aici.

Puteți intoduce, însă, o nouă aplicație, argumentând curgerea termenului de la noua decizie pronunțată.

Observ, însă, că dvs abordați - cel puțin din forma postării - Curtea Europeană ca o instanță de recurs la nivel european.

Or, CEDO tocmai acest gen de instanță nu este. Prin urmare, dacă formulați o teză de încălcare a drepturilor și libertăților protejate de Convenția Europeană, puteți spera la admisibilitatea cererii, dar nu în alte condiții.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții cedo Nătăfleț Nătăfleț Ce condiții trebuiesc îndeplinite pentru un dosar la CEDO? (vezi toată discuția)
Cer informatii despre modul in care se poate trimite un dosar la cedo BoancaNicolae BoancaNicolae Am lucrat la Turnatoria de Otel din Resita. Din anul 2001 nu am mai avut grupa I de munca deoarece uzina nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire Valy956 Valy956 Mi s-a respins un recurs la Curtea de Apel , in cat timp pot face cerere de revizuire a dosarului ! (Termenul legal de depunere a cererii de revizuire ) (vezi toată discuția)