avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil

Ma numesc Cristina, am un copil in varsta de 1 an si 9 luni si sunt momentan in concediu pentru cresterea copilului, avand o indemnizatie de 3400 lei.
In acelasi timp, sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc in luna decembrie 2011. Primul copil implineste 2 ani in luna octombrie. Incepand cu luna octombrie, pana cand voi naste, ma voi intoarce la locul de munca, urmand apoi a opta pentru concediu de crestere a copilului pana la 1an. Intrebarea mea este: Pentru cele 12 luni care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, ce venituri mi se iau in calcul? Ce sume, mai concret? pentru ultimele 2 din cele 12, imi este clar: este venitul de la locul de munca. Dar pentru cele 10 luni in care am fost in concediu? Se calculeaza 75% din 3400 sau se considera 3400 suma finala, ca si cand as fi nascut inainte ca primul copil sa faca 2 ani? Sau alta varianta?
Cel mai recent răspuns: cri_mes , utilizator 14:30, 14 Iulie 2011
evident! nici nu m-am gandit altfel. "nu ucideti mesagerul", nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost modificat procentul de la 75% la 85% pentru concediu de crestere copil? GRV GRV Am tot auzit zvonuri ca ar fi fost modificat procentul pentru indemnizatia de crestere copil (1 an) de la 75 la 85%, este adevarat? Care este calculul care ... (vezi toată discuția)
Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei pentru ccc? adela05 adela05 Am inteles ca se discuta sa se revina la procentul de 85% pt indemnizatie crestere copil. Am doua nelamuriri: 1. Daca se revine la procentul de 85%, ramane ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)