avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ASOCIATIE - inregistrare capital social, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ASOCIATIE - inregistrare capital social, particularitati, declaratii

Buna ziua! As dori sa stiu in ce cont se inregistreaza capitalul social la o asociatie, care sunt particularitatile in evidenta contabila si ce declaratii se depun (mentionez ca nu are salariati).
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:17, 14 Iulie 2011
Va referiti la asociatie(ong). Se discuta despre patriminiul initial.
La adresa de nat urmatoare aveti planul de conturi pentru asociatii si fundatii [ link extern ]
Daca sunteti inregistrata ca platitoare de tva, depuneti declaratia 300, altfel nu.
Chiar daca nu aveti salariati, dar aveti alte tipuri de contracte de colaborare cu diferite persoane in anumite perioade din an, de unde rezulta ca veti plati ceva contributii sociale, va trebui sa depuneti acea declaratie 112. Altfel nu depuneti.
La finele anului depuneti bilantul pentru ong.
Contabilitatea se tine tot in partida dubla deci nu cred ca va va fi greu. La categoria venituri apar unele venituri din cotizatii membrii, din donatii si sponsorizari, din contributia membrilor atat in natura cat si in numerar si venit din directionarea procentului de 2% din impozitul pe venitul sub forma de salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia parintilor infiintata conform og 26/2000 monicaion monicaion Parintii elevilor unei clase au infiintat o asociatie neguvernamentala in scopul imbunatatirii calitatii actului educational, deci fara a desfasura vreo ... (vezi toată discuția)
Bilant ong nedepus anamariamoiseb anamariamoiseb buna ziua, am o asociatie fara scop patrimonial,fara personalitate juridica cu venituri doar din sponsorizari pentru a putea acoperii cheltuielile asociatiei ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la asociatie sportiva - fotbal nelutu1988 nelutu1988 Buna ziua! Reprezint o asociatie sportiva cu profil fotbal, deci un ONG, nu facem bani (profit, etc), doar cheltuim. Intrebarea mea este daca trebuie facut ... (vezi toată discuția)