avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proba de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proba de lucru

am o mica firma de constructii si vreau sa stiu cum pot da proba de lucru cu un candidat la angajare si ce hartii trebuie sa am; a nu se confunda cu perioada de proba.
"Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel."

Asa prevede Codul Muncii.In concluzie,ar trebui sa aveti reglementat prin Regulamentul Intern sau prin Contractul Colectiv la nivel de unitate/ramura ca pt.
muncitori de ex.incadrarea se face pe baza unei probe de lucru si eventual si alte detalii explicite si nu mai aveti nevoie decat de un instructaj de protectia muncii pe care sa il faceti inainte de debutul probei.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba de o zi AnaMaria08M AnaMaria08M Buna, Revin cu o intrebare pentru ca se pare ca ma confrunt iar cu o situatie dubioasa. Dupa un interviu la o firma de recrutare si un interviu la ... (vezi toată discuția)
Proba la locul de munca tom33 tom33 -este binecunoscut faptul ca in multe cazuri ceea ce se prezinta la interviu despre un job poate fi diferit fata de ceea ce este intr adevar real -pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Organizare proba de lucru fara angajare corina.slav corina.slav Buna ziua, Exista vreo varianta legala de a face o proba de lucru - pentru o zi - pentru un lucrator in depozit, fara a face angajare si evident fara a plati ... (vezi toată discuția)