avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inregistrari mopede
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inregistrari mopede

Lucrez intr o Primarie si am primit dispozitie sa inregistrez vehicule nesupuse inmatricularii.
Doresc sa stiu care este legea actualizata care reglementeaza inregistrarea de catre Primarii a acestor vehicule?.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:16, 14 Iulie 2011
Buna ziua !
Inregistrarea si radierea vehiculelor pentru care nu exista obligatia inmatricularii trebuie transpuna la nivelul UAT prin emiterea de catre Consiliul local a unei hotarari in acest sens (verificati daca exista ) .
Reglementari in acest sens :

- Prevederile art. 14 din O.U.G. nr. 195/2002 , privind circulatia pe drumurile publice , cu modificarile si completarile ulterioare ;
- Prevederile art. 22 – 25 din H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195 / 2002 privind circulatia pe drumurile publice , cu modificarile si completarile ulterioare ;
- Ordinul MAI nr. 1454/2006 privind forma , dimensiunile si continutul certificatului de inmatriculare si ale celui de inregistrare ;
- Ordinul MAI nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere certificat inmatriculare (si auto?) - oug nr. 189/2005 Daniela Gratiela Daniela Gratiela Spuneti-mi va rog rolul certificatului de inmatriculare auto? Daca certificatul de inmatriculare este radiat conform Legii nr. 432/2006 privind aprobarea ... (vezi toată discuția)
Cazuri radiere auto Adrian Marin Adrian Marin Buna seara , dragi colegi ! Am urmatoarea speta : In OMAI 1051/2006 (actualizat ) la art. 24 lit. d se prevede obligatia radierii in cazul schimbarii ... (vezi toată discuția)
Am un atv inmatriculat pe primărie cu numere galbene cu asigurare ... StCt StCt Am un atv inmatriculat pe primărie cu numere galbene cu asigurare si itp valabile, este obligatoriu sa circul doar in raza localității unde este ... (vezi toată discuția)