avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe dividende

Rog pe cine cunoaste bine acest subiect sa-mi raspunda:
- contabila spune ca impozitul pe dividende este, incepand din acest an, de 10%( majorat cu 5% fata de anii precedenti);
- in presa si alte emisiuni televizate se mentioneaza ( de catre unii functionari)ca incepand cu 2005 impozitul pe dividende pentru pers. juridice va creste de la 5% la 10% ( articol in "Romania libera din 21.08.2004) in timp ce impozitul va scade de la 25% la 19%( proiect)
Mentionez ca ma intereseaza strict numai imp. pe dividende.
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti,daca eu am platit dividendele pt anul 2003 in luna Nov-Dec.2004,si patronul s-a razgandit si nu a avut chef sa plateasaca impozitul aferent dividendelor,nici pana la 20dec(pt cele platite in Nov) nivi pana la 31dec2004.pt restul,
S-ar putea sa platesaca imp.in februarie.

Eu tr. sa-i calculez,dabanzi de intarziere??

Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende ? mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividende este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)