avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie de locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie de locuinte

as vrea sa stiu daca este obligatorie din acest an sau din 2012?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:59, 14 Iulie 2011
Asigurarea obligatorie a locuintei e obligatorie de anul trecut, de cand a intrat in vigoare legea.
Interpretand legea 260 / 2008 , cu toate modificarile ulterioare , intelegem astfel :

- data de la care exista obligativitatea incheierii asigurarii este : 07.08.2011 conform :
Art. 3
(1) Incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea prezentei legi, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale, in conditiile prezentei legi, toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale.

Normele de aplicare a legii 260 / 2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilorcatre emise de Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor au fost publicate in Monitorul Oficial la data de 06.05.2011

- data de la care se considera ca : a nu avea asigurare constituie contraventie este : 07.08.2012 conform :
Art. 35.
Pentru primul an, proprietarii de constructii cu destinatia de locuintă sunt obligati să încheie contracte de asigurare obligatorie a locuintelor până la expirarea unei perioade de un an de la data împlinirii termenului prevăzut la art. 3 alin. (1).

Potrivit art. 30 din lege, constatarea contravenţiilor prevăzute de lege şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia. "
Este obligatorie din acest an. Si unde-i lege nu-i tocmeala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paid de cand este obligatorie? sbastta sbastta Buna, As dori sa stiu de cand intra in vigoare asigurarile obligatorii PAID? stiu ca s-a zis 15 iulia 2011, apoi 5 august. (vezi toată discuția)
Cand intra in vigoare asigurarea obligatorie a locuintelor? janapress janapress as dori sa imi spuneti si mie de la ce data intra in vigoare legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei! un roman un roman Bine v-am regasit ! Astazi 13.o7.2011, vine o stire interesanta .Primariile nu pot amenda persoanele care nu au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei ... (vezi toată discuția)