Scriu pe forum pentru a cere ajutorul dvs intr-o problema legata de institutia la care lucrez. Pana acum 4 luni am avut incheiat un abonament cu cei de la RODIPET pentru a primi publicatia Monitorul Oficial. Din luna aprilie, cei de la Rodipet nu au mai furnizat numerele MO, iar pe site-ul Monitorului Oficial s-a aratat faptul ca din cauza unor probleme iscate intre SC RODIPET SA si MONITORUL OFICIAL RA, cei de la MO intrerup legatura cu Rodipet. Astfel noi am ramas cu abonamentul platit la Rodipet, integral, pana la finele anului 2008 si le-am trimis in mod logic adresa prin care solicitam restituirea sumei ramase din abonament. Intretimp pe site-ul MO s-a publicat un anunt prin care se anunta ca MO RA a declansat procedura insolventei pentru SC RODIPET SA. Avand in vedere ca nici pana acum nu au fost returnati banii de pe abonament si ca noi am incheiat un alt abonament cu MO direct (neputand ramane fara publicatie), ce putem face pentru recuperarea banilor de pe vechiul abonament?
Care sunt caile legale?
Sa intelegem ca avand in vedere ca nu ne-am inscris pana acum la masa credala(si avand in vedere ca atunci cand am sunat la Rodipet ni s-a spus ca-s f multi cei ca noi, care au facut cerere de restituire a banilor), nu ne ramane decat sa asteptam sa se publice lista celor care pot formula crerea de inscriere la masa credala si termenul limita pana la care se poate face aceasta inscriere.
Intrebarea ar fi : unde vor fi publicate aceasta lista si termenele?
In ideea ca poate am inteles gresit, mai exista posiblitatea in momentul de fata, pana la numirea administr. judiciar, de a face vreun demers in instanta sau nu, pentru a recupera totusi banii?
Multumesc!
1. Puteti sa va inscrieti si acum la masa credala (adica pana la deschiderea procedurii de catre instanta) prin depunerea cererii si a actelor anexate + tt + tj, insa va trebui sa urmariti cursul cererii intrucat asa cum am mentionat mai sus, exista si posibilitatea sa nu fie deschisa procedura impotriva Rodipet si atunci nu aveti incotro si va trebui sa incercati recuperarea creantei printr-o actiune in instanta (fie pe OG 5/2001, fie pe calea dreptului comun);;
2. Puteti incerca pe OG 5/2001 insa avand in vedere ca nu puteti face dovada ca Rodipet nu a mai prestat serviciul, nu cred ca aveti mari sanse pe calea somatiei de plata;
3. Puteti introduce o actiune in pretentii prin care sa solicitati obligarea paratei la plata sumei pretinse de dvs.
In concluzie : depuneti acum cererea de inscriere la masa credala (cu actele anexate si tt + tj) si urmariti desfasurarea procesului de insolventa.
Varianta : puteti merge in paralel si cu o actiune in instanta, insa daca se dispune deschiderea procedurii insolventei impotriva Rodipet, toate actiunile se suspenda (deci nu prea ii vad rostul acestei actiuni, decat daca Rodipet va iesi din insolventa - ceea ce iar cred ca este putin probabil, pentru ca intre timp m-am interesat si nu prea sunt sanse ;)).
de ce nu optati pentru abonamentul electronic. Primiti in fiecare zi pe email monitorul in format pdf. Calitatea este foarte buna, sunt usor de arhivat, listati numai ce aveti nevoie.
Referitor la proces, pe site-ul Regiei Autonome Monitorul Oficial a aparut urmatorul anunt :
În data de 10.07.2008 a avut loc la Tribunalul Municipiului Bucureşti, Secţia a VII-a Comercială, primul termen de judecată în dosarul nr. 20279/3/2008 privind declanşarea procedurii insolvenţei pentru S.C. Rodipet S.A. Societatea debitoare a depus contestaţie în termen legal, iar noul termen de judecată a fost stabilit în data de 18.09.2008.