avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... POPRIRE CHELTUIELI DE JUDECATA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

POPRIRE CHELTUIELI DE JUDECATA

Stimati utilizatori rog o indrumare, Se poate bloca un cont la banca de catre execut. judecatoresc.
Acest cont este pensia pe caz de boala si indemnizatie de handicap care imi vine lunar prin card dela casa de pensi suma blocata este de 1500 ron pe care o tin pentru tratament si medicamente.
Am de plata 9500 ron cheltuieli de judecata (un proces pe care lam pierdut si am fost evacuat din locuinta retrocedata l 10/2001 iar propietaru a refuzat sa incheie un contract de inchiriere
Multumesc pentru dialog si sfat.
Art. 452

Sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.

Nu sunt supuse executării silite prin poprire:

a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;

b) sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanţări primite de la instituţii sau organizaţii internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

c) sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
sa inteleg ca nu au voie sami blocheze contul din banca care rezulta ca, este pensia mea lunara pe caz de boala (380 ron) si indemnizatia de handicap grav gradul unu (587) Vamultumesc
Art. 409 Cod procedura civila

Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii;

b) până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.


Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.


Prin urmare, nici pensia de invaliditate si nici indemnizatia de handicap nu poate fi urmarita pe calea executarii silite in nicio situatie.

Impotriva executarii silite trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea privind infiintarea popririi, potrivit dispozitiilor art.399 si 401 Cod procedura civila.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

Impotriva executarii silite trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea privind infiintarea popririi, potrivit dispozitiilor art.399 si 401 Cod procedura civila.


MII DE SCUZE PENTRU INSISTARE .
Unde trebuie sa fac contestatie
La judecatorie sau la executorul judecatoresc.
Multumesc.
La judecatorie. Trebuie de asemenea sa platiti o taxa judiciara de timbru de 198 lei si timbru judiciar de 3 lei. In contestatie cereti si suspendarea executarii silite pana la solutionarea irevocabila.
Daca nu puteti achita contravaloarea taxei de timbru, puteti face cerere de scutire in temeiul OUG nr.51/2008.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratie la banca executare silita mihai.iuha mihai.iuha Stimati utilizatori, rog un sfat. Prin adresa dela execut. jud. catre banca sa blocat contul meu in care casa de pensi vireaza pensia de invaliditate ... (vezi toată discuția)
Titular cont persoana cu handicap ghiumusa ghiumusa Buna ziua Este posibil ca in cazul unei popriri sa se ia din contul persoanei cu handicap ? Ma refer la stimulentul acordat de primarie și indemnizația ... (vezi toată discuția)