avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... locuinte de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

locuinte de serviciu

La inceputul anilor '90 am cumparat locuintele de serviciu de la unitatea la care suntem angajati.(blocuri cu apartamente).Acestea au fost cumparate cu utilitatile pe care le aveau atunci;apa, curent.Dat fiind statutul acestor locuinte doar intreprinderea are contract cu unitatea de furnizare a curentului electric.Noi, locatarii , platim curentul la unitate in functie de consum , fiecare apartament avand contor individual.
In momentul de fata unitatea ne someaza sa facem contract individual cu Renel, ceea ce asa cum ne-am interesat ar insemna sa achitam contravaloarea unor lucrari ca pentru o locuinta noua care acum solicita bransarea la reteaua de curent, adica niste sume foarte mari.
In caz contrar ni se va intrerupe curentul electri , in conditiile in care suntem cu plata la zi fara absolut nici o restanta sau intarziere.
Va rugam sa ne dati un sfat si sa ne spuneti daca exita o baza legala pentru acest lucru si cui sa ne adresam .Multumim!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:38, 15 Iulie 2011
Trebuie sa faceti si efortul de a va desprinde energetic de acea unitate tot asa cum ati facut efortul de a cumpara apartamentele.
Ganditi-va ca acea intreprindere poate da faliment maine, inceteaza activitatea, nu mai are personal, se desfiinteaza... In toate aceste situatii ramaneti fara energie electrica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament fara cotor individual electic damaschin ioana damaschin ioana buna ziua.am cumparat un apartament pe sos nordului si dupa ce am semnat actele eu si vecinii mei am constatat ca nu avem contoare individuALE LA ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! va rog - contract energie electrica edydaniel edydaniel Am cumparat o garsoniera, constructie 2007, constructorul nu a obtinut aprobare din partea Electrica pentru bransare la reteaua de energie electrica pentru ... (vezi toată discuția)
Folosirea curentului de pe casa scarii ionutz_g ionutz_g Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: m-am mutat intr-un apartament nou dintr-un imobil care nu este inca bransat la reteaua de energie electrica a ... (vezi toată discuția)