avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt telefon - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt telefon - consecinte

acum vreo 3 sapt intro discoteca am furat un telefon ...lam confundat cu al meu dar dupa ce am vazut ca lam luat aceia plecase ...si nu lam mai dat inapoi azi ...mau sunat cei de la politie si am fst de am dat declaratie si am predat si telefonul... am 18 ani impliniti si este prima calcare stramba :d ...care ar fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 18:05, 18 Iulie 2011
Sa fim seriosi, nu va trimite nimeni in judecata pt furtul unui telefon care a fost si recuperat. Presupun ca nu aveti nici antecedente penale. Cooperati in continuare cu organele de cercetare si veti primi o amenda administrativa pana in 1000lei.
Perioada de 3 sapt.scursa de la data furtului si pana la predarea telefonului la politie va incrimineaza.In ce mod a ajuns politia la dvs dupa 3 sapt?Mai mult ca sigur ca s-a depus o plangere penala,nu?Este foarte greu de crezut povestea dvs pt ca dosarul sa nu ajunga in instanta,dar poate aveti noroc.
Da, nu trebuie confundat furtul unui suc dintr-un supermarket cu furturile savarsite in alte modalitati si circumstante...
Mai demult se cerea arestarea preventiva si pt furturile din supermaket...dar oamenii isi angajau avocati...si se respingeau propunerile de arestare...
Astazi...se ajunge a se crede ca pt furt se primeste amenda administrativa...

In conditiile de suprapopulare din penitenciare poate primi o pedeapsa cu suspendare...mai ales ca...prejudiciul este recuperat...
sa ajuns la mine prin cartela mamei mele care am bagato in telefon si am vorbit dupa ea ...iar lor lea ramas numaru sau cum au facut ei :)
Din ce vad eu pana acum este clar pe 209 CP furt calificat , de unde si pana unde speranta amenzi?!?!!? Clar angajati-va avocat !!!

Nu aveti scuza ca o perioada lunga de timp nu ati predat bunul fostului propietar sau la prima sectie de politie, sustinerea dvs ca ati confundat telefoanele ar fi stat in "picioare" daca ati fi cautat imediat propietarul sau in caz in care nu il gaseati v-ati fi dus la politie si declarati situatia inainte de a se demara ancheta .
Se va retine in sarcina dvs. agravanta savarsirii infractiunii pe timpul noptii.

Ca o parere strict personala : o posibila solutie va fi condamnare cu suspendare si asta pt ca s-a recuperat prejudiciul si faptul ca sunteti la prima abatere.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua -- furt magazine catalinhdd catalinhdd :(am si eu o intrebare...in perioada 25.06.2010-10.09.2010 am comis 12 furturi din magazinele kaufland...toate fiind comise sub influenta alcoolului....toate ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am comis un furt cum ar fi fără voie am luat un ... Marya88A Marya88A Bună ziua am comis un furt cum ar fi fără voie am luat un telefon fără voia mea eram cu o colega la un supermarket și pe casa de marcat era un tel lam ... (vezi toată discuția)