avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Care este timpul de asteptare ptr. inlocuirea unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Care este timpul de asteptare ptr. inlocuirea unui produs?

Buna ziua
Am cumparat un triplu auto ptr. bricheta si in momentul cand am conectat incarcatorul dispozitivului GPS acesta a luat foc (incarcatorul). Am mers la centrul comercial de unde am achizitionat acel triplu , le-am spus problema si am cerut contravaloarea acestuia si inlocuirea incarcatorului ars. Dupa ce au constatat ca am dreptate ( au ars un incarcator nou din magazin) mi s-a restituit contravaloarea triplului si m-au asigurat ca-mi vor schimba si incarcatorul gps ars. Problema este ca nu au modelul acesta de incarcator, nu au avut si probabil nu-l vor primi .Dupa aproape doua saptamani am fost iar la magazin unde mi s-a spus ca urmeaza sa ia legatura cu producatorul triplului sa ma despagubeasca acestia ptr. incarcator.
Intrebarea mea este : magazinul ma poate amana la nesfarsit sau are un termen in care trebuie sa-mi inlocuiasca incarcatorul , eventual tot sistemul gps (daca nu se gaseste incarcator) ?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
soso35, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:02, 19 Iulie 2011
Nu poate nimeni sa ma ajute ?:((
Pentru produsul vandut ati primit banii inapoi. Din acest punct de vedere comerciantul si-a indeplinit obligatia.
Pentru alte pagube care le-a cauzat produsul defect in cea mai mare parte din cazuri, vanzatorul nu poarta raspunderea. Raspunzator este in general producatorul bunului, nu vanzatorul. Daca totusi vanzatorul incearca sa rezolve el problema este foarte bine, el cunoaste producatorul si il poate informa ca eventual nu ii va mai oferi produsul spre vanzare. Daca nu sunteti multumit, trebuie sa va adresati d-voastra direct producatorului, si sa sperati ca acesta va reactiona mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acumulator defect la produs in garantie cumparat online uditza uditza Buna ziua, Am achizitionat online un ebook Kindle, cu garantie 2 ani. De ceva timp nu mai tine bateria absolut deloc, facandu-l inutilizabil. Acumulatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Abuz cel.ro - retinere taxa abuziva la returnarea produsului grandanat grandanat Buna ziua, Am achizitionat un telefon si pentru ca acesta avea adaptor de UK si nu se putea folosi in prizele din Romania l-am returnat. Comerciantul a ... (vezi toată discuția)
Refuz inlocuire produs aflat in garantie Marius1245 Marius1245 Am avut un produs electrocasnic care s-a defectat in timpul garantiei, l-am dus la unitatea service din Bucuresti. Aceasta a constat defectul si a facut o fisa ... (vezi toată discuția)