avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acumulator defect la produs in garantie cumparat online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acumulator defect la produs in garantie cumparat online

Buna ziua,
Am achizitionat online un ebook Kindle, cu garantie 2 ani. De ceva timp nu mai tine bateria absolut deloc, facandu-l inutilizabil. Acumulatorul s-a defectat dintr-o data, fara a da in prealabil semne de imbatranire.
Am scris magazinului vanzator, care mi-a raspuns cu un document generic (nu specific Kindle) care prezinta conditiile de garantie si care spune "Acumulatorii (baterii recincarcabile) beneficiaza de 6 luni garantie de la data achizitiei, cu exceptia situatiilor in care se precizeaza altfel."
Aceasta clauza, asa cum e formulata, nu se refera la problema mea, pentru ca nu spune "acumulatorii produsului", ci "acumulatorii" in general, ceea ce inseamna ca se aplica in cazul in care cumperi acumulatori. Eu garantia o am pe produs, nu pe componente. Daca s-ar fi referit la acumulatorii interni trebuia sa scrie ceva in genul acesta.
In al doilea rand, eu nu pot folosi produsul in perioada de garantie, in cauza ca s-a defectat acumulatorul; totusi, produsul avand doi ani de garantie, nu ar trebui ca vanzatorul sa se asigure ca mi-l pune in functiune (indiferent de clauza cu acumulatorul sau nu)?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
uditza, utilizator
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 14:07, 23 Octombrie 2019
faceti o fotografie cu actele pe care le aveti,garantie,factura,raspunsul magazinul;
apoi intrati pe saitul ANPC din orasul in care locuiti,atasati documentele si nr de telefon,apoi in maxim 30 zile veti primi raspuns solutionabil.
succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din practica va spun ca este foarte posibil sa fie vorba de alt defect. Nu este musai ca acumulatorii sa nu mai "tina" Prin urmare eu as fi reclamat ca aparatul nu mai functioneaza. Fiind in garantie este treaba vanzatorului sa resolve problema. Este posibil ca modulul de incarcare al dispozitivului sa fie defect. Sau poate chiar incarcatorul. Mergeti cu aparatul si incarcatorul la vanzator si il lasati acolo. Evident ca trebuie sa va dea un act doveditor ca le-ati lasat aparatul in perioada de garantie.
Succes!
Corect. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt foarte curios sa ne spuneti cat timp a functionat corect incarcarea si cam cate incarcari ati facut. Aproximativ evident.
... sau de regula utilizati dispozitivul cu incarcatorul conectat?
Inca ceva: ce tip de mufa aveti la incarcator? Mufa rotunda jack de 3mm sau de 5mm/ sau este mufa micro USB?
De multe ori se defecteaza aceste mufe - in special cele micro usb care in situatia in care se lucreaza avand incarcatorul conectat acestea se dezlipesc de pe placa de baza a dispozitivului din cauza solicitarilor mecanice.
Daca ati lucrat cu incarcatorul conectat, vanzatorul nu trebuie sa afle.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
gigiz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acumulatorii de tablete, mobile, etc. intra la "consumabile", iar perioada de garantie pentru ele este mai scurta. Nu stiu in ce masura acumulatorul poate fi considerat un produs separat de produsul integral, probabil daca poate fi inlocuit usor nu este considerat parte integrala a produsului.

Alte discuții în legătură

Imi cer bani sa-mi repar telefonul in garantie Pana Mihai Pana Mihai Buna ziua! In urma cu o saptamana am trimis telefonul la garantie si astazi am primit urmatorul mesaj: Stimate client, Pentru produsul dumneavoastra V1Viper ... (vezi toată discuția)
Pentru reparatii electronice se da garantie? mitza85 mitza85 Buna seara, am si eu o problema, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am dus recent o tableta cu mufa de alimentare rupta la un service de reparatii. Cei ... (vezi toată discuția)
Garantie produse natalia1961 natalia1961 Buna ziua! -Va rog sa-mi spune-ti daca,conform legii pot solicita inlocuirea uni produs in termen de garantie ,este vorba despre o tableta care,intr-o ... (vezi toată discuția)