avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este decedat), natural dintr-o alta casatorie.Poate bunicul din averea lui sa faca acte la vre-un copil fara semnatura mea?si ce parte am eu din acea avere?poate sa ma dezmosteneasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:39, 16 Iulie 2011
da, poate face acte.. prin care sa instraineze averea fara acordul dvs.
depinde prin ce act instraineaza.. poate aveti sanse dupa decesul bunicilor ( parinti in acte ) sa atacati respectivul act
Si daca totusi nu face acte la nici-un copill dupa moartea lor cata parte imi revine mie si cat lor?

se va imparti egal intre copii. pe tatal dvs natural, il mostenesc descendentii , daca are, daca nu, partea lui va fi mostenita tot de dvs, fratii
bunica ( mama dvs in acte ) mai e in viata ?
Dvs. veti avea drepturi succesorale egale cu ale celorlalti copii ai bunicului.
In acest caz, cotele succesorale vor fi dupa cum urmeaza :
- sotia supravietuitoare o cota de 1/4 din mostenire
- copiii o cota totala de 3/4 din mostenire, respectiv cate 1/4 fiecare (am avut in vedere aici presupunerea ca tatal dvs. natural nu a mai avut alti copii).
Daca tatal dvs. natural a mai avut alti copii, acestia vor mosteni prin reprezentare cota cuvenita tatalui dvs., ceea ce inseamna ca cele 3/4 cuvenite descendentilor se vor imparti la 4, nu la 3, rezultand pentru fiecare o cota de 3/16.
este in viata si nu are alti copii,decat eu cel infiat

Alte discuții în legătură

Mostenire succesiune Bunea1 Bunea1 Buna ziua, Bunica mea cu un copil s-a casatorit cu bunicul care avea tot un copil. Daca bunica mea a murit in 2005 si bunicul in ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces duplicat o_palade o_palade Buna ziua. Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema. Bunica mea a decedat si a avut 3 copii. Pe tatal meu pe care la infiat si inca doi copii decedati care la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)