avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de deces duplicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de deces duplicat

Buna ziua. Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema.
Bunica mea a decedat si a avut 3 copii. Pe tatal meu pe care la infiat si inca doi copii decedati care la randul lor au copii( nepotii bunici pana acum nu au ajutat-o cu nimic) Inmormantarea a facut-o tatal meu pe cheltuiala lui (chiar daca a fost infiat noi am tinut legatura cu ea si am ajutat-o pentru ca nu avea cine altcineva). Toate actele de proprietate, certificat de deces, etc sunt la noi si nu le dam pana cand nepotii nu vor plati inmormantarea.
Un aspect important este faptul ca cei doi copii care legal au drept de mostenire sunt frati doar de pe mama ei avand tati diferiti cu averi diferite.
Acum o parte din nepotii bunicii mele vor mostenire.
Intrebare:
1. Pot sa dezbata mostenirea nepotii daca actele in original sunt la noi?
2. Ce putem face noi ca sa ne recuperam banii?
3. Cum se imparte mostenirea bunicii: diferentiat in functie de averea tatilor lor sau la comun?
4. Ce putem face noi ca primaria sa nu elibereze duplicate dupa acte, ca poate mostenitorii se duc la primarie si spun ca sunt pierdute si le elibereaza un nou original. Ce putem face in situatia in care se intampla acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:48, 21 Aprilie 2010
In opinia mea savarsiti o nedreptate fata de celelalte neamuri care va duce in mod sigur la o tensionare si mai mare a relatiilor dintre voi.Cheltuielile de inmormantare le veti putea obtine in cadrul partajului succesoral prin obligarea celorlalti mostenitori. Ajungeti la o intelegere cu acestia si incheiati o tranzactie.
Buna ziua !
Referitor la intrebarile dvs. :
1. pot solicita si ridica anexa nr. 24 de la secretarul primariei locului de domiciliu ; po lua certificat fiscal de la primarie ; nu pot finaliza procedura succesorala notariala (insa pot lua duplicat)
2. Puteti sa obtineti aceste sumke cu ocazia partajului succesoral
3. Bunurile defunctei se vor imparti "pe tulpina" , fiecare copil (fie personal daca este in viata , fie prin reprezentare dace este decedat) va primi aceasi cota (indiferent de nr. de copii al acestora)
4. Nu puteti impiedica ofiterul de stare civila sa elibereze duplicat de pe actul de nastere .
Multumesc de raspuns . Ok fiecare copil (fie ca este decedat sau nu) va primi aceeasi din mostenire. Dar cum se va impartii avand in vedere ca ei sunt frati doar de pe mama : copilul care are tata declarat in certificatul de nastere si care a venit cu pamant care apare pe titlul de proprietate primeste aceeasi parte ca celalalt copil care nu are tata in certificatul de nastere deci nu are proprietati sau terenuri? Eu cred ca ei doi impart la jumatate doar ceea ce are defunta si fiecare ia proprietatea din partea tatilor (la jumatate ca cealalta jumatate apartine decedatei si va fi impartita iar in doua la cei doi copii). In concluzie eu cred ca copilul cu tata declarat in certificatul de nastere primeste 2/3 iar celalat copil primeste doar 1/3 din mostenire(doar jumatate din partea defunctei - care este jumatate din averea fostului sot). Am dreptate sau nu? Va rog sa-mi raspundeti.
Si inca ceva. Ca ofiterul de la starea civila sa elibereze duplicat, trebuie sa aiba dovada ca celalat certificatul de deces este nul si sa faca dovada publicarii in monitorul oficial a pierderii sau furtului. Ce se intampla daca eu declar apoi si spun ca el nu este pierdut si ca acest certificat exista? Multumesc
daca cineva declara pe propria raspundere ca a pierdut certificatul de deces iar dvs. faceti dovada ca nu este asa, cred ca se pot intampla doua lucruri:
- persoana respectiva sa primeasca dosar penal pentru "fals in declaratii";
- persoana respectiva sa declare ca dvs. i-ati sustras certificatul de deces, intr-un fel sau altul, si sa va faca sicane.
Ofiterul de stare civila nu face politie: daca i se prezinta acea dovada ca certificatul in cauza a fost declarat pierdut, elibereaza duplicat si taie chitanta de amenda 50 RON pentru pierdere.
Daca pe titlul de proprietate apare ca singura titulara bunica, toti copiii ei vor primi cote egale, indiferent ce tata au. Astfel, se impart bunurile existente in activul succesoral al bunicii; daca acele bunuri au provenit si de la unul din fostii soti, respectiv tati ai copiilor sai, faptul ca doar bunica a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, nu si fiul/fiica eventual indreptatita, echivaleaza cu renuntarea la drept de catre acel descendent, astfel incat intreg patrimoniul acelui defunct s-a transferat bunicii, urmand sa fie impartit in cote egale intre copiii acesteia.

Alte discuții în legătură

Certificat deces Silviu Gabriel Silviu Gabriel Pot obtine un duplicat sau copie de pe certificatul de deces al bunicului? Bunicul meu a locuit in Vaslui, eu locuiesc in Vâlcea, din păcate eu nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)