avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie -card credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie -card credit

buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri facuta catre biroul de credite eu figurez la ei cu sold zero-cont inchis.asta inseamna ca s-au stres creantele?ce ma sfatuiti sa fac?
Neinscrierea la biroul de credite a unei datorii restante nu inseamna ca datoria nu exista.
Intrebarea este : Ati datorat vreodata acei bani?
Daca ati datorat acesti bani, datoria a fost achitata?
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
da,dar suma nu afost achitata.ultima plata prin 2009.suma a fost de 2000 ron iar acum trebuie sa platesc 4600ron(dobanzi +penalizari)cei de la recuperari au spus sa depun banii in contul lor,nu in cel al bancii.
Trebuie sa va interesati la banca daca au imputernicit firma de recuperari sa se ocupe de creanta dvs si daca plata facuta in contul bancar al firmei de recuperari va fi considerata o plata valabila.
Nu va multumiti cu un simplu raspuns verbal din partea lor, cereti ca raspunsul sa va fie dat in scris.
Dobanzile si penalitatile trebuie calculate conform contractului pe care l-ati incheiat cu banca. Verificati in contract daca se specifica sau nu ca valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea sumei imprumutate.
eu am primit o notificare prin care banca cedeaza creanta firmei de recuperare dar a fost trimisa de firma de recuperare si nu de banca,ei spun ca eu trebuie sa depun banii intr-un cont al firmei de recuperare,ce pot face ei ca sa-si recupereze creantele si ce trebuie sa fac eu pentru a reduce din penalizari si dobanzi?(am inteles ca daca as incepe sa platesc inseamna ca sunt de acord cu suma spusa de ei)
Notificarea avea atasata si o copie a contractului de cesiune de creanta?
Daca nu, cereti-le sa va comunice o copie.
Dupa comunicarea contractului de cesiune, trimiteti-le o notificare in care sa ii informati ca recunoasteti doar o parte din suma pe care v-o solicita (aratati care este aceasta suma si de ce considerati ca reprezinta cuantumul corect al datoriei) si platiti aceasta suma.
Pentru diferenta asteptati sa fiti actionat in judecata si aparati-va in proces, argumentand de ce nu datorati diferenta de bani.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)
Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ceruta de o firma de recuperari creante vrica vrica Cum este posibil sa cumperi o creanta a unei pers.fizice fara sa ceri contract si situatia platilor?CUM E POSIBIL SA anunte ca am o datorie pentru care sa nu ... (vezi toată discuția)