avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie -card credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie -card credit

buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri facuta catre biroul de credite eu figurez la ei cu sold zero-cont inchis.asta inseamna ca s-au stres creantele?ce ma sfatuiti sa fac?
pai eu de unde sa stiu care este suma corecta?probabil s-au calculat comision intarziere plata+dobanda datorata.si de ce spun ei ca atunci cand platesc sa prezint notificarea neaparat?
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
amol, utilizator
Cand ati imprumutat banii de la banca, nu ati semnat un contract?
In contract nu sunt stipulate nivelul dobandei si al penalitatilor de intarziere?
Nu aveți un grafic de rambursare a imprumutului?
ContSters103772, utilizator
pai a fost un card la [editat] din 2006(scadent 2008) si nu cred ca mai am graficul(daca l-am avut.nu mai tin minte.)mai am vreo sansa sa platesc mai putin(adica fara penalitati) s-au trebuie sa incep sa platesc
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Penalitatile pot fi scazute doar daca au fost calculate incorect. Pentru a verifica aceasta, trebuie sa cunoasteti clauzele contractuale.
Solicitati-le sa va prezinte modul de calcul.
Cereti-le si copii dupa contractul de credit si contractul de cesiune a creantei.
Stabiliti o intalnire cu reprezentantii firmei de recuperare, la care mergeti insotit de un avocat.
Nu puteti evita plata unor penalitati, intrucat nu ati restituit imprumutul la termenele stabilite prin contractul de credit. Penalitatile reprezinta sanctiunea aplicabila neindeplinirii obligatiilor contractuale.
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)
Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ceruta de o firma de recuperari creante vrica vrica Cum este posibil sa cumperi o creanta a unei pers.fizice fara sa ceri contract si situatia platilor?CUM E POSIBIL SA anunte ca am o datorie pentru care sa nu ... (vezi toată discuția)