avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Amortizarea mijloc fi complet amortizat caruia ii ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Amortizarea mijloc fi complet amortizat caruia ii maresc valoarea

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema. Pe baza unui contract de prestari servicii IT mi=au fost facturate lucrari conform deviz, pe care initial am considerat ca le inregistrez in 628. Sefa mea a facut crize cand a vazut si mi=a spus ca sa maresc valoarea mijlocului fix, acela fiind un server achizitionat prin anul 199x. Intrebarea mea este daca maresc mijlocul fix exista vreo prevedere legala prin care mi se spune ca acea cheltuiala este deductibila doar intr=o anumita proportie?
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 12:08, 23 August 2011
Dupa parerea mea factura este intocmita gresit de catre prestatorul de servicii. E clar ca daca nu reflecta realitatea serviciilor executate e mai greu sa inregistrati acum. Eu nu as mari valoarea de inventar a serverului cu aceasta valoare.
Daca sunt cheltuieli pentru o podea statica si pentru montarea serverelor pe aceasta podea statica, acestea sunt lucrari necesare functionarii corecte a serverelor si implicit se va forma un nou mijloc fix, din care poate face parte si serverele. Valoarea fiind foarte mare ,trecerea pe cheltuieli se va face numai prin amortizare, deoarece bunul constituit se consuma in mai multe cicluri . Bunul trebuie cuprins in patrimoniu, altfel... detinerea de bunuri fara a fi inregistrate in contabilitate.....e bai mare !
"pot" nu "poate."... scuze pentru gresala, graba strica ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare spatiu emaio emaio Buna ziua. Lucrez la o societate care a renovat de curand spatial comercial unde isi desfasoara activitatea. Jumatate din spatiu este inchiriat, iar jumatate ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii mijloc fix bisogc bisogc Rog o parere avizata vizavi de urmatoarea problema : O societate are in patrimoniu un vehicol de transport marfa amortizat undeva la 50-60 % .Face o ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)