avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,

va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma decesului creditul s-a anulat dar asigurarea de viata nu a fost platita in intregime.in urma acestui credit banca a tot trimis pe numele tatalui somatii pt plata in intregime a asigurarii de viata, dar a trimis intr-un final o somatie de executare silita a bunurilor mobile si imobile. acum v-as ruga sa-mi spuneti daca eu ca mostenitor, nefacand inca succesiunea pe casa ma afecteaza, adika daca au dreptul sa-mi intre in casa pt aceasta executare silita. acest credit a fost de nevoi personale si fara girant.va rog mult sa ma lamuriti ce si cum sa fac pt ca nu mi se pare normal sa platesc eu aceasta restanta. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:10, 16 Iulie 2011
pana nu se va dezbate succesiunea nu sunteti obligat sa platiti nimic. puteti sa faceti contestatie la executare la somatia de plata in instanta.
Codul de procedura civila
Executarea în contra moştenitorilor
Art. 397

Cînd datornicul a murit, lăsînd numai moştenitori vîrstnici, executarea începută asupra bunurilor sale se va continua în contra lor 8 zile după ce printr-o notificare au fost înştiinţaţi în mod colectiv la ultimul domiciliu al defunctului.

Cînd între moştenitori sînt nevîrstnici, executarea începută se va suspenda pînă la alcătuirea reprezentanţei lor legale, care se va face prin mijlocirea tribunalului popular cît se poate de grabnic.


Art. 398

Dacă execuţia nu începuse încă la moartea datornicului, hotărîrile şi titlurile executorii nu se vor putea executa în contra moştenitorilor, sub pedeapsă de nulitate, decît 8 zile după ce li s-a făcut o încunoştiinţare colectivă a acestor titluri sau hotărîri la domiciliul deschiderii succesiunii pe numele moştenirii, fără a se arăta numele şi calitatea fiecărui moştenitor.
Cum adica ”creditul s-a anulat” in urma decesului?
Sa inteleg ca a fost achitat din asigurarea de viata sau ar fi trebuit sa fie achitat, daca aceasta asigurare ar fi fost platita in intregime?
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Buna,
In urma decesului s-a anulat creditul dar tatal meu platind un an de zile rate la acest credit, nu i-au acoperit in intregime asigurarea de viata. Au mai ramas 500 Euro de platit pt asigurarea de viata. Banca a tot trimis somatii pe numele tatalui timp de 3 ani si acum a trimis tot pe numele lui o somatie de executare silita a bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este daca au ei dreptul sa faca aceasta executare silita din moment ce succesiunea nu a fost facuta pe apartament. Apartamentul este tot pe numele tatalui meu si al mamei. Cum trebuie sa procedez?
Multumesc
Un credit nu se anuleaza pur si simplu, el trebuie restituit, impreuna cu dobanda aferenta.
Restituirea se face fie de catre persoana care a primit imprumutul sau de mostenitorii acestuia, fie de societatea de asigurari la care a fost incheiata asigurarea de viata, in cazul decesului imprumutatului.
Puteti face contestatie la executare, in termen de 15 zile de la data la care ati primit somatia, in care sa aratati imprejurarea decesului tatei. Contestatia se adreseaza judecatoriei in circumscriptia careia tatal a avut ultimul domiciliu.
Sau puteti achita suma restanta de 500 Euro. Daca imprumutul a fost restituit din asigurarea de viata si nu de catre dvs., aveti un castig mult mai mare, constand in suma imprumutata de tatal si nerestituita (suma pe care a folosit-o).
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca-titular credit decedat dalin dalin Buna ziua Am primit o notificare (au mai fost si altele) pe numele mamei mele care este decedata ,precum ca are de plata o suma de 2.800 ron ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)