Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post cu studii medii, vechime care imi va fi necesara daca voi dori sa dau examen in magistratura direct pe post cu vechimea ceruta de lege de 5 ani. sunt grefier de 3 ani de zile cu studii superioare juridice si as vrea sa stiu daca se considera vechime in specialitate, faptul ca eu am fost incadrata o perioada pe studii medii
Incearca. Nu ai absolut nimic de pierdut. Avand in vedere ca in calculul celor 5 ani intra inclusiv concediul pt crestere copil (desi in mod normal asta e vechime in munca, nu si in specialitate), mi s-ar parea aberant sa-ti refuze dosarul. Daca ai lucrat ca grefier, ai facut Dreptul si SNG pe deasupra, zau asa! succes!
Concediu pt ingrijire copil reprezinta vechime in munca si in serviciu, de aceea e acceptat pt cei 5 ani vechime. Cred ca din 2006 e modificata legea in sensul ca e si "vechime in serviciu si de aici toate drepturile care decurg".
Si eu cred ca vechimea de 5 ani se refera la profesarea in calitate de grefier, studiile juridice putand fi absolvite si in ultimul an (din cei 5).
Cel mai sigur e un telefon la INM si tb sa te lamureasca.
Gabriela, te rog daca suni cumva la INM sau CSM sa-mi spui si mie ce ti-au raspuns pentru ca as dori sa stiu si eu. Eu sunt cam in aceeasi situatie cu tine si am scris la CSM problema mea, iar raspunsul lor a fost ca doar comisia de organizare poate sa admita sau nu dosarul meu. Multumesc.
Buna! Eu am vechime doar 3 ani pe studii superioare iar din aprilie m-am transferat la alta instanta pe studii medii deoarece nu era post pt. studii superioare.
De asta vroiam sa vad si alte pareri, daca pt examenul direct pe post in magistratura ti se recunoaste vechimea in specialitate juridica pe studii medii.
Conform legii se recunoaste, opinie impartasita si de alti juristi si avocati.
Sng si inm
ContSters89182
Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)