avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVOCARE TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVOCARE TESTAMENT

Buna seara!
am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema

1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta
2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea surorii decedate deasemeni
-s-a facut un testament ptr nepoti dar s-a revocat , anulat , in momentul cand a intervenit un alt testament ptr o alta persoana care nu facea parte din familie fara clauze speciale-decat specificat foarte scurt sa aiba grija de batran ( mentionez ca si primul testament si al doilea intocmite asemanator-insa nu la acelasi birou notarial)
-in momentul de fata acest batran este ajutat de o alta persoana cu suflet care a luat legatura cu toti cei mentionati mai sus , sa verifice de ce nu este ingrijit si care au fost cauzele care au dus la anularea unui testament
-este cert ca toata lumea a vrut sa puna mana pe mostenire si l-au lasat in plata domnului
-batranul, doreste acum sa-i lase persoanei cu suflet tot ce are in schimbul ajutorului acordat-3 mese pe zi-curatenie-medic-si tot ce are nevoie!

-ce act legal se poate face ca sa nu fie atacat dupa deces-daca se poate anunta asistenta sociala sa fie monitorizat acest batran pe perioada vietii
-mentionez ca batranul nu doreste sa lase nimic nepotilor care sunt mostenitori-chiar daca persoana care il ingrijeste acum a luat legatura cu nepotii ,au ajuns la o intelegere ca , cheltuielile cat si mostenirea sa fie impartite 3-1-insa batranul nu vrea sa auda de asa ceva!

-mai mentionez ca batranului i-au fost sustrase toate actele -act casa-buletin-etc
multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:41, 22 Iulie 2011
Buna seara!
sunt titulara primei intrebari! nu inteleg de ce nu inteleg oamenii ca au anumite drepturi dar mai inainte de toate indatoriri!
Nu spun ca m-au multumit raspunsurile, insa mi se pare corect ca cineva care pretinde ca e mostenitor nu isi duce la indeplinire si indatoririle!
INTODEAUNA DACA DAI CEVA numai atunci cred CA TREBUIE SA PRIMESTI IN SCHIMB!-ma refer la MOSTENIRE!

acum vine intrebarea mea-POATE CINEVA SA DOVEDEASCA CA UN OM ESTE NEBUN DACA NU IL DUCE LA INSTITUT SA FIE TESTAT?
E POSIBIL SA SCOTI UN CERTIFICAT CA O PERSOANA NU ARE DISCERNAMANT DACA NU IL DUCI ACOLO?
multumesc!
Într-adevăr, solicitantul trebuia să răspundă la întrebarea:

Cine e mortul?

Toate relațiile de rudenie se calculează în relație cu mortul.

Alberto Kurtyan
arry a scris:

-in momentul de fata acest batran este ajutat de o alta persoana cu suflet care a luat legatura cu toti cei mentionati mai sus...

Nu ma mira ca nu sunteti multumit de raspunsuri, pentru ca nu v-a explicat nimeni ...pe romaneste si nici nu stiu daca ma veti ierta in cazul in care ma apuc de astfel de explicatii (pentru ca orice ti se iarta, dar sinceritatea DURA, niciodata).

Pe scurt, batranul este ingrijit de un FRAIER cu suflet in conditiile in care exista un testament in favoarea altei persoane cu o mare durere-n cot.
Aceasta din urma (in ciuda durerii in cot) VA culege mostenirea, DACA nepotii nu vor solicita revocarea testamentului pentru neexecutarea sarcinilor.
Ei si numai ei (nepotii) vor avea calitate procesuala activa. In nici un caz, persoana care il ingrijeste acum pe batran. (daca va incerca sa deschida gura, o sa i-o astupe repede instanta cu exceptia lipsei de interes / calitate procesuala). PUNCT

Persoana cu suflet care il ingrijeste acum pe batran trebuie sa aiba
- fie un testament, dar acesta este esentialmente revocabil - adica se poate scrie cate unul in fiecare zi, pana inchizi ochii, si ultimul il revoca pe primul daca dispozitiile testamentare sunt contradictorii (daca las aceeasi ceapa lui X si dupa aceea lui Y)
- fie un contract de intretinere
- fie o vanzare curata
- fie ...
altminteri ramane doar cu ce-a avut (cu suflet bun si atat)

Cat priveste ultima dvs. intrebare: Da, e posibil, daca atat celui care il scoate, cat si medicului care da certificatul fara sa fi vazut pacientul li s-o fi facut dor de un loc mai racoros (pentru fals si uz de fals).

Si da, se poate dovedi si cu alte mijloace de proba (inscrisuri, martori) faptul ca un om nu mai avea "toata tigla pe casa" la momentul intocmirii unui act.

arry a scris:

INTODEAUNA DACA DAI CEVA numai atunci cred CA TREBUIE SA PRIMESTI IN SCHIMB!-ma refer la MOSTENIRE!

Nu, in regula generala (cu exceptia testamentului cu sarcini) nu e nevoie sa faci nimic pentru a primi o mostenire. Uneori e suficient sa fi iesit ...printr-un anume loc. (sa fii ruda cu mortul in grad succesibil si cam atat).
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
romascanu, moderator
=D>ma-ti dat gata ! mai aveti si alte raspunsuri ?
=D> va multumesc ptr raspunsul concre si documentat "expresiv" din finalul raspunsului dtr. ,exceptand unele nexprimari ale mele ne avocateste sau confuze ,mea culpa. multumesc frumos .

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni totul? michirec michirec Sotia mea are o sora;tatal lor nu are discernamant din cauza unei boli psihice;mama s-a hotarat sa faca testament si sa lase totul cumnatei mele, excluzand-o ... (vezi toată discuția)