avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract vanzare-cumparare

Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema.
Urmeaza ca zilele urmatoare sa semnez un contract de vanzare-cumparare intre 2 societati, eu fiind cumparatorul. Vanzarea se face in urmatorul mod
- o suma initiala
-rate egale timp de 2 ani

Am inteles ca exista posibilitatea de a devenii proprietar asupra spatiului de la momentul semnarii contractului sau dupa achitarea ultimei rate/integrala a imobilului.
As dori sa aflu avantajele si dezavantajele fiecareia dintre metode
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:08, 17 Iulie 2011
avantajul primei variante pe care ati mentionat-o este ca veti deveni proprietar de drept si de fapt din momentul cand ati semnat contractul.
In ce priveste obligatia dvs. de plata, nu exista nici o diferenta, banuiesc ca vor fi inserate niste clauze in act (privilegiu pentru rest pret, pact comisoriu etc.) care sa ofere si vanzatorului o siguranta pentru incasarea restului sumei. Pe de alta parte, daca deveniti proprietar la momentul semnarii actului, veti dispune de imobil uzand de dreptul de proprietate (in eventualitatea in care aveti nevoie de avize, documentatii etc.), iar in cazul al doilea, nu veti putea intreprinde nimic fara acordul vanzatorului (pana la data achitarii integrale a pretului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament in doua transe ionelalupas ionelalupas Sunt vanzatorul unui imobil, iar cumparatorul o sa faca plata in doua transe 80% din pret la incheierea contractului de vanzare-cumparare si 20% peste 3 luni. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in rate liviuiasi liviuiasi Sunt persoana fizica si am de vanzare un teren intravilan. O persoana mi-a spus ca il ia numai daca il dau in rate (am zis ca ma gandesc). Rugamintea mea ... (vezi toată discuția)