avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte solicitate pentru Recensamant 2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte solicitate pentru Recensamant 2011

Buna ziua,
Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de imobil.
Ce nu inteleg eu este de ce Administratia blocului solicita copii dupa actele de identitate ale tuturor locatarilor nu doar de la cei care nu sunt trecuti in cartea de imobil.
Am inteles ca la noul recensamant vor si CNP-ul persoanelor( nu copii dupa acte), dar pentru asta vor fi angajate persoane de catre primarie care vor raspunde de confidentialitatea datelor personale.
Eu nu doresc sa dau copii dupa actele mele, cred ca am dreptul sa refuz.

Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 22:49, 16 Iulie 2011
Ati vazut dv. vreun act trimis de primarie catre asociatia dv. in acest sens?
exista adresa de la primarie pentru actualizarea cartilor de imobil in vederea efectuarii recensamantului afisata la avizier pe care cineva a scris cu pix ca toti locatarii trebuie sa aduca copii dupa documente.
E un pretext!
Recensamantul se face in casa omului unde i se pun jde mii de intrebari!
Sunt doua activitati:
- actualizarea cartilor de imobil, folosind tipizatul actualizat;
- recensamantul populatiei si al locuintelor din octombrie, efectuat cu recenzorii care vor avea documente de identificare, pe care le vor prezenta in momentul sosirii la domiciliile intervievatilor.
Pentru actualizarea cartii de imobil nu esti obligat sa dai copie BI, deci in cadrul AP pot fi luate masuri de organizare a acestei actiuni, tinand cont de Legea 677.
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.
CNP-ul se da la recensamant , nu pentru cartea de imobil.
Daca administratorul, cu acordul sau, are mentionat in Fisa Postului sa se ocupe de completarea cartii si mai este remunerat pentru aceasta se poate ocupa. De verificat daca pe adresa de la primarie apare "Număr de operator de date cu caracter personal ......... conform Legii 677/2001", iar mentionarea cu pix este o fortare si interpretare a actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie contract v c cristina_c cristina_c Este normal ca administratorul de bloc sa-mi ceara o copie a contractului de vanzare cumparare al apartamentului pentru cartea de imobil? Este legal? Am ... (vezi toată discuția)
Carte de imobil elena.k elena.k responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata) ce ... (vezi toată discuția)
Atomi - b rasov intr-o asociatie de proprietari de apartamente, ... Atomi Atomi Atomi - B rasov Intr-o Asociatie de proprietari de apartamente, Cartea de Imobil - cu proprietarii de apartamente si miscarile de proprietari, cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)