avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită banca ma ameninta cu executarea silita!!!! :((
Discuție deschisă în Executare silită

banca ma ameninta cu executarea silita!!!! :((

buna ziua,acum 4 ani am facut un card co-branded,mastercard,doar cu buletinul,achizitionand niste electrocasnice.din 2008 nu am mai putut plati si am o restanta de 6.300lei,aceasta suma afland-o acum cateva zile cand am intrat in contul meu bcr 24 banking,la sectiunea carduri.precizez ca in prezent mai figurez la bcr cu un imprumut bancar pe care ma straduiesc sa-l platesc lunar.m-au sunat de la banca si m-au ameninta cu executarea silita daca pana pe 25.07.2011 nu platesc suma restanta la acest card co-dranded.interbarea mea este: daca nu am girat cu nimic,acest card facandu-l doar cu buletinul,banca poate cere executarea silita?precizez ca sunt casatorita in prezent,iar casa este pe numele sotului meu,dobandita inaintea casatoriei noastre.Va multumesc din suflet anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
mimika, utilizator
Puteti fi executata silit asupra totalitatii bunurilor mobile si imobile pe care le detineti, inclusiv asupra sumelor de bani reprezentand venituri periodice, precum pensia sau salariul.
Nu conteaza cine apare ca titular al titlului de proprietate asupra apartamentului, ci daca acesta a fost dobandit in timpul sau inaintea casatoriei.
In cazul in care apartamentul a fost cumparat dupa ce v-ati casatorit, se prezuma ca este bun comun, avand si dvs. cota de coproprietate de 1/2 din apartament.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
dar cum ramane cu faptul ca acel card pt nevoi personale l-am facut cu buletinul,negirand cu absolut nimic?! cum ar putea sa-mi ia bunurile???multumesc
iata ce am gasit pe un site''Consumatorul'' :''O a doua situatie in care debitorul restant ajunge sa nu mai poata fi obligat sa plateasca imprumutul este cand acesta nu poseda niciun fel de bun si nici nu este retribuit in vreun fel, asa incat banca nu isi poate recupera debitul nici prin executare silita si nici prin poprirea salariului, in perioada de prescriere. Aceasta situatie este valabila pentru creditele negarantate, in cazul celorlalte putand fi executate garantiile.
Potrivit expertilor judiciari, in aceasta situatie creditul nu poate fi recuperat de la rudele debitorului, intrucat legea nu permite acest lucru''
Trebuie sa intelegeti ca o datorie trebuie intotdeauna platita. Atat timp cat ati folosit banii bancii si nu i-ati restituit, impreuna cu dobanda stabilita prin contractul de creditare, datorati acesti bani.
Banca va poate urmari pentru recuperarea creantei asupra tuturor bunurilor pe care le detineti, fie ca ati constituit garantii sau nu la incheierea contractului de imprumut. Garantiile se constituie in favoarea bancii si nu a celui imprumutat. Neconstituirea unei garantii nu presupune ca obligatia de restituire a imprumutului devine facultativa.
Ceea ce ati gasit pe sit-ul respectiv, se refera la situatia in care imprumutatul nu are niciun fel de bunuri, existand in acest caz o imprejurare obiectiva care pune banca in imposibilitatea de a-si recupera banii.
O alta situatie de imposibilitate o reprezinta scurgerea termenului de prescriptie extinctiva de 3 ani. Termenul curge de la data la care, conform graficului de rambursare a creditului, trebuia achitata ultima rata din imprumut.
@mimika
Bravo, un hot a pacalit alti hoti :D ! Se mai intampla, numai vezi sa nu uiti pilda cu ulciorul...Nu pot executa imobilul, este bun propriu al sotului. Atentie, daca ,,vinzi'' electrocasnicele inainte de a le fi platit incalci legea. Daca nu le (mai) ai poti sa motivezi lipsa lor spunand ca ai datorat niste bani unor persoane si neputand sa restitui acei bani respectivii ti-au luat in contul datoriei electrocasnicele:) ! Si atentie ! nu semnezi nimic, sub niciun motiv ! Nu te angajezi la nimic, nu accepti esalonari si alte bazaconii ! Esti in situatia in care, paradoxal, daca nu faci nimic, ,,castigi'' ! Si asta e adevarat ca in urmatorii 100 de ani nu prea o sa mai vezi vreun credit...sau mai stii....lacomia ii face prosti, poate mai reusesti vreo teapa !
Succes !

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Lmposibilitatea de a mai achita creditul la banca angelicamihaela angelicamihaela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sunt somera din Dec 2015 si am un credit la banca din 2011si un descoperit de card de salariu ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)