avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mostenesc creditul tatalui decedat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mostenesc creditul tatalui decedat?

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand (Altex/Bcr) de 8,000 Ron. Dupa ce banca si-a tras toti banii de pe card si si-a insusit banii acestia drept plata lunara a dobanzii, aceasta a cesionat mai departe creditul unei firme de recuperari creante, spunand ca nu exista asigurare pentru cardul de credit.

Dupa moartea tatalui am fost la banca si am incercat sa le explicam situatia si ca dorim sa platim dar nu avem toata suma si eventual sa il transforme intr-un credit sau ceva similar ca sa nu mai platim dobanda la infinit. Banca nu a oferit niciun raspuns desi am fost in nenumarate randuri la ei, acestia tot spuneau ca asteapta raspuns de la sediu, raspuns ce nu a mai venit niciodata.

Iar de cateva saptamani, aceasta firma de recuperari creante ne-a cerut politicos copie dupa certificatul de deces al tatalui iar acum ne hartuiesc zilnic cu telefoane legate de datorie.

Intrebarile mele sunt:

1. Cum putem evita sa platim aceasta datorie in conditiile in care trebuie sa facem succesiunea in maxim un an de la deces, ca sa evitam alte penalizari?

2. Daca facem succesiunea se vor indrepta spre mostenitori?

3. Se poate ajunge la executare silita a mostenitorilor in acest caz?

Multumesc mult de sfaturi
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:12, 20 Decembrie 2013
Cu siguranță, în situația în care veți accepta moștenirea, veți moșteni și această datorie.Moștenirea, odată acceptată, conține atât activul cât și pasivul.
Asa cum este normal sa mosteniti bunurile lasate de tatal dvs, este normal sa ii mosteniti si datoriile. Ambele fac parte din masa succesorala. Prin urmare, daca nu platiti, veti fi executati silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca a unui decedat ContSters301939 ContSters301939 Buna seara , Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)