avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie pe proprie raspundere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie pe proprie raspundere

Buna ziua.Suntem divortati iar sotul meu a spus ca nu vrea sa recunoasca copilul, chiar daca este al lui si este conceput in timpul casatoriei. Avocata lui i-a comunicat ca s-a dat o lege anul trecut si mama poate sa dea o declaratie pe proprie raspundere la spital si la primarie ca o persoana de sex masculin este tatal copilului. Eu nu am auzit de asa ceva. Puteti sa ma indrumati cu legea sau sa imi dati un sfat?:sorry:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:42, 16 Iulie 2011
Da, este corect ceea ce spuneti, dvs. sunteti singura in masura sa stiti cum stau lucrurile in privinta conceptiei minorului.
Insa, ar mai fi ceva de adaugat si anume:
- dupa eliberarea certificatului de nastere in care va figura ca tata fostul sot, avand in vedere ca minorul a fost conceput in timpul casatoriei, insa nascut dupa divort, statutul minorului este unul al unui copil nascut in afara casatoriei, ori in acest caz pentru a nu fi nevoita atunci, cand veti dori ,sa iesiti in vacanta din tara impreuna cu acesta , sa solicitati la fiecare iesire acordul notarial al tatalui ( deci al fostului sot) ar fi indicat sa solicitati incredintarea minorului si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestuia in cadrul aceleiasi actiuni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil Laurica28 Laurica28 Buna seara am si eu o intrebare. In dat de 10 mai ar trebui sa nasc..teoretic dar sotul meu trebuie sa inceapa munca in Germania in data de 8 mai..ce putem ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului Iulyaandreea Iulyaandreea Bună ziua, sunt căsătorită de 3 ani și sunt însărcinată în 8 luni. Problema este ca vreau sa divortez, se poate ca fiind căsătorită soțul meu sa ... (vezi toată discuția)