avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare denumire societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare denumire societate

Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare :
O societate si-a schimbat denumirea , sediu social si fiscal si asociatii, pastrndu-si acelasi cod fiscal, acelasi nr fin registrul comertului.
Acest lucru s-a intamplat in luna mai. Intrebarea este : cum v-a depune declaratiile 100 si 300 - mentionez ca acestea erau depuse la trimestru - aceste declaratii se vor depune pe noua denumire, chiar daca este prinsa si luna aprilie?
Mentionez ca nu s-a desfasurat nici o activitate - nici de catre vechea societate nici de catre cea nou infiintata.
Si inca ceva : cheltuielile aferente schimbarii denumirii si modificarii sediului se vor prinde ca ch de constituire si se vor amortiza ca atare?
Multulesc pentru orice raspuns.
Sanatate si spor in toate.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:15, 17 Iulie 2011
Se pastreaza termenele de depunere ale declaratiilor 100 si 300 pentru ca aceste termene erau dictate de alte criterii(exemplu tva la trimestru in functie de cifra de afacere) nu de cele care au fost modificate(nume, sediu social, asociati). Se depun cu noua denumire.
Faptul ca nu s-a desfasurat nici o activitate e una(o semnificatie) iar faptul ca firma e inactiva e alta.
Daca nu a desfasurat nici o activitate aceste declaratii tot de depun la termenele respective.
Acele cheltuieli nu mai sunt cheltuieli de constituire dar sunt deductibile si le bagati toate , nemaifiind vorba de amortizare in intelesul clasic al cuvantului.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de inactivitate SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am o firma infiintata din 08.12.2011 fara activitate pana in momentul de fata. Stiu ca nu trebuie sa intocmesc situatii financiare la 31.12.2011 ... (vezi toată discuția)
Cand inregistrez cheltuielile de constituire sau cum inregistrez aceste cheltuieli? jflorina jflorina Buna ziua! Sper sa ma ajute cine cu niste informatii deoarece sunt la inceput de drum si am niste neclaritati. Am o societate infiintata in 2006, neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Procedura modificarii sediului si denumirii unei asociatii (o.n.g) Vlad_96 Vlad_96 Buna ziua, Daca cineva cunoaste procedura de modificare a sediului si denumirii unei asociatii rog a ma ajuta si pe mine. Trebuie sa modific sediul si ... (vezi toată discuția)