avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cainii (cu stapani) in strada
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cainii (cu stapani) in strada

Este vreo lege care interzice stapanilor sa lase cainii in strada? Eu am in strada caini periculosi care sunt lasati mai tot timpul in strada de stapani desi i-am rugat sa aibe grija de ei sa nu iasa. Am pus intrebarea primariei dar n- raspuns. Mi se pare nefiresc sa fie tolerat asa ceva.
Ajutor.
Cel mai recent răspuns: lia_alexe , utilizator 23:32, 17 Iulie 2011
Este vorga de Legea nr. 60/2003 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul inspectoratului general de politie, folosind link-ul urmator :
[ link extern ]
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ NR. 55 DIN 30 APRILIE 2002 PRIVIND REGIMUL DE DEŢINERE AL CÂINILOR PERICULOªI SAU AGRESIVI
ART. 10
(1) În cazul câinilor prevăzuţi la art. 2 alin. (1), organele de poliţie, la sesizarea unei persoane sau a reprezentantului legal al acesteia ori din oficiu, avertizează proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui să ia toate măsurile pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
(2) Dacă proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor prevăzuţi la art. 2 alin. (1) nu iau măsurile prevăzute la alin. (1), poliţia poate dispune plasarea câinelui într-un adăpost, potrivit dispoziţiilor art. 15 alin. (2), în cazul în care pericolul avut în vedere se menţine.
(3) Cheltuielile generate de întreţinerea câinelui aflat sub supraveghere se suportă de către proprietar sau de deţinătorul temporar al câinelui.

La politie trebuie facuta sesizarea.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
lia_alexe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatie penala pt vatamarile cauzate de animale aidu aidu In ce fel este prevazuta penal responsabilitatea stapanului unui caine pt vatamarile pe care le poate acesta aduce altor oameni? (vezi toată discuția)
Animal periculos lăsat în spațiul public Wassi Wassi Bună ziua! Ce măsuri se pot lua împotriva acelui proprietar de câine care își lasă animalul pe strada? Cu mențiunea că animalul este unul destul de ... (vezi toată discuția)
Caine de lupta agresiv danababei danababei Stau la casa.Un veci,gard in gard cu mine are un caine de lupta foarte agresiv.A iesit pe strada a muscat o persoana,posibilitatea sa sara gardul e ... (vezi toată discuția)