avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Animal periculos lăsat în spațiul public
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Animal periculos lăsat în spațiul public

Bună ziua! Ce măsuri se pot lua împotriva acelui proprietar de câine care își lasă animalul pe strada? Cu mențiunea că animalul este unul destul de periculos, stârnind teamă datorită agresivității sale. Iar proprietarul îl lasă liber, ținând în spaimă o întreagă stradă.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
Wassi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:44, 7 Martie 2021
Trebuie sa faceti distinctia intre caini periculosi, care apartin anumitor rase precum: pitbull, amstaff, s.a definiti de art. 1 din OUG nr. 55/30 aprilie 2002 privind regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi- si caini agresivi, definiti la art. 2 alin. (1) al aceluiasi act normativ. Prin caine agresiv se intelege orice caine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice ori private.
Cred ca asta este situatia redata de Dvs. Legea prevede anumite sanctiuni. Trebuie sa inaintati o plangere la Politia Locala a Municipiului Bucuresti - Directia de Siguranta si Ordine Publica, in cadrul caruia este infiintat Serviciul Politia Animalelor. Sunt foarte eficienti si pot aplica amenzi stapanului, sau, la limita, pot chiar sa ridice cainele si sa-l duca la un adapost. Ultima solutie nu e de dorit, pentru ca nu sunt conditii tocmai bune .
Sesizati oficioal politia teritoriala care trebuie sa detina depatament /compartiment specializat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? ionescu99 ionescu99 Buna seara tuturor. Detin un caine rasa boxer care cmf.oug 55/2002 nu face parte din categoria raselor periculoase.Sunt oprit constant de politia romana ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)
Pitbull fara botnita murafa26 murafa26 Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de acest subiect De cativa ani in zona in care locuiesc , o persoana isi plimba cainele de rasa pitbull fara ... (vezi toată discuția)