avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

service auto

sa va prezint o situatie: acum 2 saptamani m-am dus la un service auto sa fac schimbul de ulei la masina proprietate personala. acolo baieti de la service au facut schimbul au pus filtre noi le-am dat cartea service sa imi noteze ce s-a schimbat, am luat bon...., acm 2 zile nush ce s-a intamplat, probabil filtrul de ulei a fost fisurat de cand l-au montat, intre timp am pierdut ulei, si motorul a s-a defectat(datorita functionarii fara cantitatea de ulei minima) si ma costa vreo 2000 de lei ca sa-l repar. Am fost la service sa constate si ei ce s-a intamplat dar nu mai vor sa imi repare motorul spunand ca nu ei au facut revizia ca pe cartea mea service nu este trecuta nici o semnatura de lor, in schimb este stampila si este notat dupa cum am zis toate operatiunile ce au fost facute(schimb ulei, filtru de aer, filtru polen, combustibil)
Intrebare:cum pot eu sa ii determin sa imi repare masina si se poate ca scrisul sa tina loc de semnatura?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 14:02, 18 Iulie 2011
Aveti inscrisul in cartea tehnica, probabil si cu data. Aveti factura cu data cand s-a executat revizia si cu ce s-a facut. Aceste 2 lucruri implica clar raspunderea prestatorului pentru lucrarea efectuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism nou cu aceleasi probleme in service, continuu... Ionut1979# Ionut1979# Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de un autoturism Renault Austral FH cumparat in leasing financiar prin RCI Leasing. Masina a fost livrata in ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)
Cum pot preveni furt/inlocuiri de piese auto Vulturudac Vulturudac cum pot preveni furt/inlocuiri de piese noi cu altele uzate in service reprezentanta cu ocazia reviziei anuale obligatorii la o masina noua? (vezi toată discuția)