avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pasii de urmat dupa infiintarea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pasii de urmat dupa infiintarea unei firme

am infiintat un srl neplatitor de tva , sunt asociat unic si administrator
punctul de lucru il voi deschide pe 1 septembrie unde voi lucra chiar eu
mi-am facut doar stampila
care sunt etapele care va urma unde trebuie sa ma mai duc ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:51, 20 Iulie 2011
Trebuie sa va achizitionati casa de marcat si apoi cu niste hartii pe care vi le dau cei de la respectiva firma, trebuie sa mergeti sa va fiscalizati casa. Asta puteti sa o faceti prin luna august si sa fiti clar hotarati cu punctul de lucru pentru ca fiscalizarea o faceti numai pe punctul de lucru.
Trebuie sa va achizitionati registrul unic de control(pe coperta caruia sa scrieti si adresa punctului de lucru) si acesta sta permanent la punctul de lucru, si va mai trebuie unul pentru sediul social.
La punctul de lucru sa tineti si registrul de casa si registrul nir, registrul de gestiune zilnica(daca e cazul) completate la zi cand veti incepe activitatea acolo.
De asemenea sa aveti contract cu firma de salubritate.
Sa va luati si un facturier sau daca activitatea va permite sa aveti acolo la punctul de lucru, puteti folosi facturi completate pe calculator si listate la imprimanta.
Acum pana la 25 iulie trebuie sa depuneti declaratia 100 pentru impozitul pe profit.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
george-neagu, moderator
george_neagu a scris:


De asemenea sa aveti contract cu firma de salubritate.



Nu va suparati, cu ce firma de salubritate trebuie facut contractul? Daca imi fac singur curat?
Casa de marcat este obligatorie doar pentru anumite activitati. Daca nu comercializeaza/presteaza servicii penru populatie nu trebuie spre ex. daca ofera consultanta altor firme.
De asemenea, casa de marcat nu poate fi fiscalizata pana nu se declara punctul de lucru la Reg. Com. - pentru fiscalizare trebuie prezentat certificatul constatator.
Contractul cu firma de salubritate nu il faceti ca sa vina respectivii si sa va mature in magazin sau in birou sau in atelier ci sa va ridice gunoiul. Daca ati avut nevoie sa obtineti autorizatia de functionare de la primarie (daca se cere asa ceva in localitatea dumneavostra) ati vazut ca printre actele necesare la dosar e si copie de pe contractul cu firma de salubritate cu factura si chitanta pentru plata la zi.
multumesc pt raspuns
pe 1 sep se deschide un centru comercial unde voi avea pct de lucru un stand cu haine
am inteles casa de marcat o voi rezolva in august
de unde voi lua aceste registre ?
societetea este un srl neplatitor de tva cu impozit pe profit
ce reprezinta acea declaratie 100 ? ?????
angajarea mea o voi face la sfarsitul lunii august

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat dupa infiintarea societatii comerciale Aty80 Aty80 Buna ziua, Am infiintat un SRL ,actele de la registrul comertului deabia mi-au iesit. Intrebarea mea ar fi: ce pasi trebuiesc urmati de acum incolo? De ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmez dupa infiintare intreprindere individuala? ro_alex ro_alex Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie, dupa eliberarea certificatului de inregistrare a unei intreprinderi individuale, neplatitoare de TVA, fara angajati ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin Andreea-Adriana Andreea-Adriana Buna ziua, as dori sa stiu si eu care sunt pasi de urmat pentru a deschide un magazin cu produse nealimentare. Actele firmei sunt gata am si gasit spatiul ... (vezi toată discuția)