avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deschiderea unui magazin
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deschiderea unui magazin

Buna ziua, as dori sa stiu si eu care sunt pasi de urmat pentru a deschide un magazin cu produse nealimentare. Actele firmei sunt gata am si gasit spatiul de lucru si l-am inchiriat dar mai departe nu stiu care sunt pasi exemplu daca mai declar punctul de lucru si unde, daca programul de facturare si bonuri fiscale trebuie declarat, daca ma pot apuca direct de comercializat etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Andreea-Adriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 10:14, 29 Noiembrie 2014
Infiintati un punct de lucru in spatial pe care la-ti inchiriat. Cu casa de marcat fiscalizata.
Trebuie sa mergeti la registrul comertului si sa inregistrati punctul de lucru si codurile caen ale activitatilor pe care le veti desfasura acolo.
Apoi dupa ce faceti asta, trebuie sa va achizitionati casa de marcat si s-o fiscalizati pe adresa punctului de lucru.
Dupa ce rezolvati cu casa de marcat puteti sa incepeti sa vindeti.
In paralel, dupa ce obtineti decizia de la registrul comertului si ati incheiat contract cu o firma de salubritate, mergeti la primarie sa depuneti actele pentru avizul de functionare.
Buna seara, multumesc pt raspunsul clar si daca puteti sa imi spuneti unde merg pt fiscalizarea casei de marcat si deasemenea avand in vedere ca magazinul se va afla intr-o piata mai este nevoie sa inchei contract cu firma de salubrizare?
Multumesc

Presupun ca este ceva precizat acolo in contractul cu administratia pietii ceva privind evacuarea deseurilor menajere si atunci nu va mai trebuie.
Luati legatura cu firma de la care cumparati casa de marcat, va pregatesc ei dosarul si il depuneti la finante.
Punctul de lucru trebuie declarat si la ANAF. Deasemenea trebuie sa va achizitionati si registrul unic de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare casa de marcat lavloresz lavloresz Buna ziua, Tocmai astept sa imi iasa actele de la Registrul Comertului al Srl-ului infiintat cu 2 asociati, respectiv eu si mama.Activitatea principala este ... (vezi toată discuția)
Pasii de urmat dupa infiintarea unei firme maritica 3 maritica 3 am infiintat un srl neplatitor de tva , sunt asociat unic si administrator punctul de lucru il voi deschide pe 1 septembrie unde voi lucra chiar eu mi-am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu magazin mixt, acte necesare Dani Ela 112 Dani Ela 112 As vrea sa inchiriez un spatiu pentru a deschide un magazin mixt in zona rurala si nu stiu ce acte imi trebuie si nici cu ce sa incep ... As vrea daca se poate ... (vezi toată discuția)