avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pasii de urmat dupa infiintarea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pasii de urmat dupa infiintarea unei firme

am infiintat un srl neplatitor de tva , sunt asociat unic si administrator
punctul de lucru il voi deschide pe 1 septembrie unde voi lucra chiar eu
mi-am facut doar stampila
care sunt etapele care va urma unde trebuie sa ma mai duc ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:51, 20 Iulie 2011
Angajarea o puteti face cu 1 septembrie ca sa nu va mai incurcati cu cateva zile din august pentru care va trebui sa depuneti declaratia 112 si sa platiti contributiile sociale si impozitul pe salariu. Cu o zi lucratoare inaintea datei de angajare trebuie sa transmiteti revisalul cu toate datele despre contractul de munca.
Tot pe 1 septembrie sa mergeti la finante si sa depuneti declaratia 010 in care va creati vectorul fiscal pentru toate contributiile legate de salariu(va dau ei de acolo formular pe care-l completati in dublu exemplar).
In declaratia 100 pentru dumneavostra a ramas doar impozitul pe profit(chiar daca e trimestru cu pierdere se depune declaratie cu zero).
Registrul de casa, registrul de gestiune zilnica si registrul nir-pentru persoane juridice neplatitoare de tva, le puteti cumpara de la librariile care vand imprimate tipizate. La fel si un carnet facturier.
Registrul unic de control il luati de la finante(sa aveti o copie de pe certificatul de inmatriculare si ceva bani).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat dupa infiintarea societatii comerciale Aty80 Aty80 Buna ziua, Am infiintat un SRL ,actele de la registrul comertului deabia mi-au iesit. Intrebarea mea ar fi: ce pasi trebuiesc urmati de acum incolo? De ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmez dupa infiintare intreprindere individuala? ro_alex ro_alex Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie, dupa eliberarea certificatului de inregistrare a unei intreprinderi individuale, neplatitoare de TVA, fara angajati ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin Andreea-Adriana Andreea-Adriana Buna ziua, as dori sa stiu si eu care sunt pasi de urmat pentru a deschide un magazin cu produse nealimentare. Actele firmei sunt gata am si gasit spatiul ... (vezi toată discuția)