Am angajat pe cineva acum o luna. In acea perioada pe acel post nu exista o fisa a postului deoarece era un post nou. Asta s-a intamplat acum o luna. Astazi am dat angajatei sa citeasca si sa semneze fisa de post, dar a refuzat pe motivul ca nu a primit-o la angajare. Consider ca fisa postului trebuia facuta inca de atunci si inmanata angajatei dar cum nu s-a mai intamplat niciodata ca un angajat sa nu semneze fisa postului oricat de tarziu ar fi primit-o , nu stiu ce sa fac acum.
Va rog dati-mi un sfat. Nu cred ca o pot obliga in vreun fel sa semneze dar, nu stiu ce altceva sa fac in situatia data. Multumesc.:-/
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Problema nu este ca ar avea altceva de facut decat ceea ce i s-a propus la angajare ci faptul ca s-a certat cu superiorul ierarhic exact din pricina sarcinilor pe care trebuia sa le efectueze. De aceea nu a dorit sa semneze fisa de post. Oricum, imi dau seama ca este o angajata problema din pricina ca nu are nici cel mai mic respect pentru colegi , ce sa mai zic de sefi. :)
Intrucat ,,dezlegarea unei pricini" are la baza principiul contradictorialitatii si nici nu am vazut argumentele in sustinerea cauzei angajatului, nu va contrazic in cele ce sustineti.E clar ca exercitati o functie de autoritate in acea firma si aveti parghiile pentru a interveni in mod direct asupra carierei subordonatilor.Si implicit asupra destinului lor.
Pentru multi dintre noi, singurul capital, si unica posibilitate de a ne castiga existenta, este locul de munca. Legea nu e perfecta, ea ofera posibilitati de actiune ce sunt valorificate in masura in care propria noastra constiinta, confirma sau nu, anumite valori etice.Cineva spunea ca fiecare om are adevarul lui, adevar pe care este liber sa-l rosteasca.
Nu voi da aici ca exemplu cazul relatat luna trecuta de mass-media, la Sibiu,in care o tanara salariata a unei firme din Sibiu a semnat contractul individual de munca fara a-l citi cu atentie...Avea, prin fisa postului,obligatia de a face sefilor masaje de tot felul...Aceasta obligatie era trecuta undeva la sfarsitul paginii iar salariata sustine ca nu a avut rabdare sa citeasca cu atentie intreaga Fisa a postului...Clauza de reziliere a contractului la initiativa salariatei era suma de 10.000 ron. No comment!
Contract cu timp partial
lilu
IN BAZA UNUI REFERAT INTOCMIT DE CONDUCEREA UNITATII , PENTRU FUNCTIA DE ECONOMIST S-A STABILIT MODIFICAREA DURATEI MUNCII CU 1.07.2008 DE LA NORMA INTREAGA LA ... (vezi toată discuția)