avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general o factura, mai multe chitante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

o factura, mai multe chitante

Buna ziua,
puteti sa-mi spuneti daca vand unui client marfa in valoare de 20.000lei, pot sa incasez valoarea acesteia cash, pe chitante, in date diferite? Ex. 4 zile consecutive?
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 16:43, 19 Iulie 2011
Da, se poate
daca respectivul client e persoana juridica puteti incasa cash 5000 lei, restul va plati prin banca.
daca e persoana fizica poate face plati cash de cate max 5000
@Car3men a scris:
Da, se poate

Total eronat raspunsul Dvs., stimata doamna.

@Catalina Covaliu.

Sau puteti emite facturi cu date diferite si mai mici ca valoare, care sa se incadreze in limita celor 5000 de lei pe care ii puteti incasa cu numerar de la o persoana juridica intr-o zi. :)
Incasarile de la persoanele fizice nu au plafon (in cazul in care clientul dvs. este persoana fizica). Restrictiile privind platile/incasarile cu numerar se refera doar la persoane juridice.
Da, multumesc pentru sprijin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati catre firme rodik_201 rodik_201 Doresc sa deschid un srl neplatitor de TVA cu impozit pe profit. Intrebarea mea se refera la platile catre furnizori(cumparare de legume in vederea ... (vezi toată discuția)
Plata cash onorariu prestare servicii blueblue blueblue Buna ziua, In cazul unui contract de colaborare/conventie civila prestari servicii (intre o firma si o persoana fizica) in valoare de 25.000 lei cat se poate ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)