avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea in functie de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea in functie de studii

Poate v-ati mai confruntat cu astfel de situatii, cand un angajat cu studii superioare pe specializarea pe care este angajat, in domeniul administratiei publice, nu primeste salariul conform incadrarii. Mai exact care ar trebui sa fie salariul minim brut pentru care o persoana pe functia de inspector treapte a-III-a ar terbui sa o primeasca, si dupa cat timp poate cere, sau poate fi promovat pe o trepta superioara, si cu ce salariu?
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 08:42, 8 August 2008
sunteti angajat cu contract individual de munca sau sunteti functionar public?

Catalin
La 01.01.2008 , inspector de specialitate, gradul III S 551 (sal minim) 835 (sal maxim) - pentru personal contractual, ANEXA Nr. IIa din OG nr.10/2008

Pentru functionar public , salariile variaza in functie de gardul profesional (asistent, principal, superior), treapta 3 de salarizare - OG nr.6/2007, anexa nr. 4 - modificata prin OG nr.9/2008

La avansarea în treapta de salarizare imediat superioară se ţine seama de performanţele profesionale, concretizate prin
rezultatele obţinute în activitatea profesională, notate cel puţin cu calificativul „bun” în anul precedent. Vechimea minimă necesară pentru avansarea în treapta de salarizare imediat superioară este de 2 ani.” - art.34 din OG nr.2/2006
Vechimea este de 5 ani si in tot acest timp calificativ FB cu salar de merit.
Deci, daca sunteti functionar public atunci trebuia sa fiti deja avansat intr-o noua treapta de salarizare in acest timp.
Tot nu am aflat, sunteti functionar public sau personal contractual? Sunt reglementari diferite.Plus ca sunt diferente de salarizare intre salariatii administratiei locale si cei ai administratiei centrale,unitati bugetare deconcentrate, personal bugetar cu statut special...etc Daca nu-mi oferiti cateva detalii riscam sa discutam despre lucruri care nu prezinta interes pt dvs.

Catalin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea treptelor la functionarii publici culie marcela culie marcela in 2010 se mai poate obtine o treapta de salarizare cu CALIFICATIVUL EXCEPTIONAL? (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Promovare trepte salarizare consilier principal zitaf zitaf cum pot avansa intr-o noua treapta de salarizare? sunt de un an consilier principal treapta 3-la o primarie. se poate aplica art 5 pct 5-OG 83/2014? sau alte ... (vezi toată discuția)