avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu achizitiile intracomunitare de bunuri. Aplic taxare inversa in cazul in care??:
- furnizorul este inregistrat in scopuri de tva si imi comunica un cod valid de TVA
-daca bunurile achizitionate sunt taxabile in cazul livrarii lor pe teritoriul Romaniei

Trebuie sa am si alte criterii in vedere??
Va multumesc anticipat!!!

Renata
Cel mai recent răspuns: Renata70 , utilizator 22:59, 18 Iulie 2011
art. 157 cod fiscal
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), persoana impozabilă înregistrată conform art. 153 va evidenţia în decontul prevăzut la art. 156^2, atât ca taxă colectată, cât şi ca taxă deductibilă, în limitele şi în condiţiile stabilite la art. 145 - 147^1, taxa aferentă achiziţiilor intracomunitare, bunurilor şi serviciilor achiziţionate în beneficiul său, pentru care respectiva persoană este obligată la plata taxei, în condiţiile art. 150 alin. (2) - (6).

cam astea ar fi!
Multumesc mult Xerxes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)
Factura comision din rep. moldova - regim tva robertdrilea robertdrilea O firma din Rep Moldova a facturat unei firme din Romania (factura de comision intermediere). Doresc sa stiu cum se declara si se plateste TVA-ul la aceasta ... (vezi toată discuția)
Tva STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. Cum procedez daca am primit o factura din Germania (pe care s-au cumparat niste aparate de radiolocatie, sigilii si alte bunuri fara un regim ... (vezi toată discuția)