Mai exista o alta modalitate de contestare a unei decizii de concediere daca nu a fost constestata in cele 30 de zile. Banuiesc ca nu. Ma contrazice cineva?
nici daca am contestat preavizul atunci cand a fost emis (care nu are valoare de concediere) ? si nici daca am contestat concedierea inainte de prima zi de judecata? dar dupa cele 30 de zile :(
Eu va contrazic si va pot spune ca se poate contesta decizia de concediere si nu preavizul dupa expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea contestatiei.
Este vorba despre art.103 C.proc.civ. , si anume despre institutia repunerii in termen.
Art. 103 C.proc.civ. reglementeaza institutia repunerii in termenul de procedura, situatie in care, daca sunt indeplinite conditiile ce urmeaza, partea care a pierdut termenul de procedura il poate redobandi prin repunerea de catre instanta a partii in acelasi termen. Conditiile sunt:
1. Partea sa fi pierdut termenul de procedura dintr-o imprejurare mai presus de vointa ei.
2. In cel mult 15 zile de la incetarea acelei imprejurari sa faca o cerere instantei pentru repunere in termen.
3. In cele 15 zile sa arate si sa motiveze, sa probeze imprejurarea care a impie-dicat-o sa faca actul de procedura.
4. In cele 15 zile sa faca actul de procedura pe care nu l-a facut in termen.
Repunere in termen
nicxon
buna ziua,
Am un proces in litigii de munca,unde am solicitat repunerea in termen,instanta imi cere sa motivez in fapt si in drept aceasta cerere.Rog ... (vezi toată discuția)
Recurs
Liulica Gina
Buna ziua!
Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)