avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile asupra unui testament in care sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei

Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina mie, lasandu-mi-l printr-un testament (legal, la notar), dar aici intervine o problema: doamna are 4 nepoti din partea ei si ma gandesc ca vor dori apartamentul, desi nu prea au tinut legatura. Intrebarea mea e urmatoarea acum: in ce masura poate fi atacat testamentul dupa si inaintea decesului doamnei, dar si daca exista o metoda mai sigura in care imi poate lasa apartamentul(va rog sa-mi explicat in ce consta aceasta metoda si despre cam cati bani ar fi vorba).
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 07:57, 19 Iulie 2011
Daca veti opta pentru incheierea unui contract de intetinere, aveti grija sa pastrati toate dovezile privitoare la respectarea obligatiei de a ii presta batranei intretinerea. Asigurati-va si cu cativa martori, care sa poata declara oricand ca au cunostinta ca v-ati respectat aceasta obligatie.
Indiferent ce act veti incheia cu batrana, nepotii nu il pot ataca in timpul vietii acesteia, ci abia dupa moartea sa.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare testament ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU Buna seara! am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema 1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta 2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)
Testament gykone gykone Buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, intretinem o batranica care este vaduva , nu are copii, are un frate si o sora care stau in orase diferite si ... (vezi toată discuția)