avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere

Am o restanta la cotele de intretinere de 2900 lei.Desi platesc lunar parte din suma ,venitul familiei(800 lei/familie de 4 persoane) nu-mi permite sa achit toata suma.Locuiesc intr-un bloc din 1962,unde mereu se sparg tevi de apa si sunt tot felul de probleme ce trebuiesc decontate de noi,intretinerea pe timp de vara ajunge la 500 lei/lunar de cele mai multe ori.Apartamentul este proprietatea parintilor mei,doar ca mama este decedata si nu am avut bani de succesiune,intabulare,ca sa pot vinde apartamentul .Vreau sa va intreb ce se poate face in aceste conditii?Daca se ajunge sa fie scos apartamentul la licitatie,ti se mai ofera vreo suma de bani sa poti cumpara in alta parte o casa?
#-o
Cel mai recent răspuns: ellaene , utilizator 11:52, 19 Septembrie 2011
La licitatie se vinde apartamentul.
Din suma obtinuta se achita toti creditorii, inclusiv asociatia catre care aveti datorii, si restul il primiti dv.

Daca voiati sa vindeti apartamentul o puteati face deoarece va puteati achita taxele de succesiune din avansul primit.

Da. Primi-ti suma ramasa dupa ce se scade toate datoriille si cheltuielile fata de asociatia care a obtinut hotararea judecatoreasca definitiva pentru recuperarea datorilor fata de acel apartament.:((:training:
Din experienta altora,va pot” spune”ca valoarea apartamentului la licitatie
este foarte mica,pentru ca interesul este de recuperarea valorii de intretinere
sau alte sume restante.Putin probabil sa va cumparati o alta” casa.”cu
suma ramasa.
ellaene a scris:

nu am avut bani de succesiune,intabulare,ca sa pot vinde apartamentul .Vreau sa va intreb ce se poate face in aceste conditii?Daca se ajunge sa fie scos apartamentul la licitatie,ti se mai ofera vreo suma de bani sa poti cumpara in alta parte o casa?
#-o

Logic, de ce sa asteptati sa vi se scaota apartamentul la vanzare? Pana se ajunge la vanzare prin executare silita, cresc datoriile, cresc penalizarile, se adauga chel;tuieli de judecata, se adauga cheltuieli de evaluare a apartamentului, se adauga cheltuielile de executare, se vinde la jumatate de pret si ramaneti cu mai nimic dintr-un apartament asa cum a ramas Danila Prepeleag cu o punga dintr-o peceche de boi-bourei.
Ati intrebat ce-i de facut si deja vi s-a raspuns cate ceva. In primul rand trebuie sa va cautati un cumparator. Negociati un pret normal. Mergeti cu viitorul proprietar la notar si impreuna cu el faceti toate demersurile pentru dezbaterea mostenirii, intabulare, vanzare.... Viitorul proprietar suporta toate cheltuielile, preia sau achita debitele la asociatie si pe unde mai aveti datorii si va da dumneavoastra diferenta de bani in fata notarului.
Obtineti cel putin dublul sumei fata de vanzarea prin executare silita.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.....am reusit sa vand apartamentul,am mai descoperit ulterior nereguli ale acelei asociatii de propietari care "umflau" facturile nevoiasilor ...ne-am cumparat o casa la curte si in sfarsit calvarul meu a luat sfarsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar al unei apartament cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu urm.problema a unei cunostiinte: Deoarece dna a avut multe datorii personale in mare parte cauzate ... (vezi toată discuția)
Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)
Datorii catre asociatia de locatari tibicatalin tibicatalin Bună ziua ! Mă aflu intr-o situatie destul de delicată și doresc să va cer opiniile despre cum pot solutiona : In urma cu 4 ani in urma decesului ... (vezi toată discuția)