avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Perioada mandat administrator de 4 ani/nedeterminata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Perioada mandat administrator de 4 ani/nedeterminata

Buna ziua,
Din cate stiu, in practica se poate numi / se putea numi un administrator cu o perioada nedeterminata a mandatului insa, in legea 31/1990 este prevazut:

Art. 15312. - (1) Durata mandatului administratorilor, respectiv al membrilor directoratului şi ai consiliului de supraveghere, este stabilită prin actul constitutiv, ea neputând depăşi 4 ani. Ei sunt reeligibili, când prin actul constitutiv nu se dispune altfel.
(2) Durata mandatului primilor membri ai consiliului de administraţie, respectiv al primilor membri ai consiliului de supraveghere, nu poate depăşi 2 ani.
(3) Pentru ca numirea unui administrator, respectiv a unui membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere, să fie valabilă din punct de vedere juridic, persoana numită trebuie să o accepte în mod expres.

Exista cumva o alta prevedere in acest sens? In cazin contrar inteleg ca mandatul nu poate depasi perioada de 4 ani.
Cel mai recent răspuns: cristinadirector , utilizator 12:29, 26 Mai 2016
Buna ziua!

In continare - am si eu o intrebare:
Actionarii firmei nu sunt aceeas actionari care au mandatat initial administratorul pe perioada nedeterminata.
in cazul in care actionarii s-au schimbat , administratorul are nevoie de o noua nominalizare , chiar daca a fost initial nominalizat pe perioada nederminata,

I

Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou mandat pt administrator? alexxadavyd alexxadavyd este adevarat ca administratorii unei societati trebuie mandatati o data la 4 ani?exista vreo lege unde spune asta? (vezi toată discuția)
Administrator s.a caprice caprice Buna ziua, as avea si eu o intrebare, exista diferente intre un administrator de S.A si cel de S.R.L? De exemplu sunt remunerati in aceleasi conditii? (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)