avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nou mandat pt administrator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nou mandat pt administrator?

este adevarat ca administratorii unei societati trebuie mandatati o data la 4 ani?exista vreo lege unde spune asta?

Cel mai recent răspuns: alexxadavyd , utilizator 14:08, 17 Martie 2006
legea societatilor comerciale nr31/1990
Daca aveti SRL nu e necesar ; doar la SA!
multumesc! as vrea si eu un articol unde se prevede asta, va rog!( trebuie sa-mi justific afirmatia ...ma intelegeti...:P
vezi art. 137 alin. 4 lg. 31/90 republicata
exista art. 134 din legea 31/1990 care prevede durata mandatului administratorilor. e adevarat ca durata mandatului este prevazuta in cap. IV despre societatile pe actiuni dar aceasta prevedere se aplica si in cazul societatilor cu raspundere limitata. de ce va spun acest lucru? pentru ca, in situatia in care nu ati limitat ca timp prin actul constitutiv, la infiintare, durata mandatului administratorului, Reg. Com., din oficiu, va considera ca este de 2 ani (termen prevazut de art. 134 pct . 6 din legea 31/1990). pe cale de consecinta putem afirma ca termenul mandatului administratorului intr-o societate cu raspundere limitata nu poate fi mai mare de 4 ani, asa cum prevede art. 134 pct. 5 din legea 31/1990.

Alte discuții în legătură

Demisie administrator si raspunderi insei insei buna ziua, sunt actionar si admininstrator intr-o firma care a fost constituita din 5 actionari si 3 administratori. acum unul din admini doreste sa ... (vezi toată discuția)
Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)