avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... arbitraj camera de comert
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

arbitraj camera de comert

Buna ziua. speta ar suna in felul urmator:

o persoana fizica autorizata trebuie sa isi recupereze o suma de la societate comerciala, reprezentand contravalore servicii de transport marfa. intre cele 2 entitati s-a incheiat un contract in care se precizeaza ca pentru solutionarea litigiilor partile se vor adresa instantelor de arbitraj.

pentru recuperarea creantei m-am gandit sa motivez actiunea in drept bazandu-ma pe prevederile oug 119/2007, dat fiind existenta contractului. insa, clauzele contractului ma obstructioneaza in a ma adresa instantelor judecatoresti , la prima vedere.

conform unei decizii a C.A.Bucuresti, solutionarea cererii in baza oug 5/2001 apartine instantelor de judecata, nu celor de arbitraj chiar daca partile au convenit asupra solutionarii diferendelor prin intermediul instantei de arbitraj.

in sipirutl acestei decizii, aceleasi prevederi se aplica si in cazul oug 119/2007?
Cel mai recent răspuns: Sophya , utilizator 11:22, 21 Iulie 2011
Ptr ca OUG 119 nu judecat fondul cauzei, clauza de arbitraj nu impiedica procedura somatiei de plata.
daca insa se solicita judecarea fondului cauzei, atunci instantele ordinare nu sunt competente material.

puteti depune actiune in baza OUG 119 fara nici o problema insa aveti grija ca probatoriul sa fie perfect, altfel pierdeti timpul.
in ceea ce priveste probatoriul ar fi indicat sa depuneti doar facturile / documentele care atesta creanta . atentie, creanta trebuie sa fie certa , lichida si exigibila. nu solicitati proba testimoniala intrucat veti intra deja pe fon. succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare contract lohn ENGFULL ENGFULL care este calea cea mai buna pentru recuperarea creantelor rezultand din contractul de lohn , neexecutat de beneficiar -societate comerciala cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Clauza compromisorie CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am fost dati in judecata pe calea ordonantei de plata in vederea recuperarii unei sume de bani. Intre parti este incheiat un contract care are inserata clauza ... (vezi toată discuția)
Ajutor! stanceni stanceni Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: am formulat o cerere de chemare in judecata in baza OUG 119/2007, avand ca justificare un ... (vezi toată discuția)