avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imobil nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imobil nelocuit

Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. Cu toate ca presedinta asociatiei a fost informata asupra faptului ca in imobil nu locuieste nimeni, lunar, sunt trecut la intretinere cu pierderi de apa, gunoi si plata doamnei de la asociatie. Este legal?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:43, 20 Iulie 2011
Plata doamnei de la asociatie este legala.Plata gunoi este ilegala daca la consum a-ti declarat in scris zero persoane. Plata pierderi de apa este legala daca a fost vre-o scurgere de apa prin conducta de apa comuna.(spargere, gaurire, fisura etc.):((:pleasantry::help:
Da, este corect. Chiar daca nu locuiti trebuie sa contirbuiti la cheltuielile comune, lumina de pe scara, electricitatea consumata de lift, salariul ingrijitorului, al administratorului, cheltuielile cu reparatia partilor comune, etc.
Dl Mahein ;raspuns gresit partial;,conform art.34 din Anexa la H.G. nr.1588/2007 la zero persoana, apartament declarat in scris nelocuit NU se plateste energie electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune( ex. iluminat scara, lift si etc.)#-o:rtfm::closedtopic:
@nicki
O persoana care nu locuieste in apartament trebuie sa fie scutita de plata:
- gunoiului
- electricitatii
- gazelor.

In rest plateste toate cheltuielile care sunt impartite pe cota-parte indiviza (suprafata) sau pe apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la intretinere apartament nelocuit marianbarna marianbarna Buna ziua! Va rog sa-mi spunerti ce obligatii am la plata intretinerii unui apartament proprietatea mea personala,in care nu locuiesc (este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)